Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ζούρος: «Παράδειγμα προς μίμηση ο Πρίντεζης»

Ζούρος: «Παράδειγμα προς μίμηση ο Πρίντεζης»

Ζούρος

Ο κόουτς Ηλίας Ζούρος «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με την Έλενα Βογιατζή και τον Γιώργο Βαλαβάνη και μίλησε τόσο για το Γιώργο Πρίντεζη, τον οποίο πρωτοέφερε στον Ολυμπιακό, όσο και για την προσπάθεια της Εθνικής Γεωργίας ενόψει Μουντομπάσκετ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ηλίας Ζούρος:

Για το Γιώργο Πρίντεζη: 

«Είναι ένας καταπληκτικός χαρακτήρας. Αυτό είναι το σημαντικότερο, το ήθος του και η συμπεριφορά του στο γήπεδο, που τον έκανε τον αθλητή τον οποίον τον εκτιμούσαν ακόμη και όλοι οι αντίπαλοί του».

Για το πώς ήρθε ο Πρίντεζης στον Ολυμπιακό: 

«Το καλοκαίρι του 2000, ταυτόχρονα με την ενίσχυση μεγάλων και δυνατών ονομάτων, η ομάδα προσπαθούσε να στελεχωθεί και με νεαρούς αθλητές. Ο Γιώργος ήταν 15 χρονών τότε, έπαιζε στον Αστέρα Αγίου Δημητρίου, είχε πολύ ταλέντο και θυμάμαι χαρακτηριστικά εκείνο το καλοκαίρι ότι περάσαμε ώρες συνομιλιών και με τον ίδιο, αλλά κυρίως με τη μητέρα του, όπου προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε και το πρόγραμμά μας και το τι πιστεύαμε. Τελικά, με μεγάλη μας χαρά ο Γιώργος επέλεξε να έρθει στον Ολυμπιακό».

Για τα χαρακτηριστικά που είδαν στον Πρίντεζη και τον απέκτησαν: 

«Σε αυτήν την ηλικία που ξεκίνησε ο Γιώργος, τα χαρακτηριστικά του ήταν τα floaters, τα οποία δεν υπήρχαν τότε. Ο Γιώργος είχε το κορμί, το μπασκετικό κορμί για να παίξει μπάσκετ, είχε διάθεση και όρεξη πολύ. Έτσι ξεκίνησε στο μυαλό μας η διαδικασία της βελτίωσής του σε όλα τα κομμάτια.

Ήταν πολύ συνεπής ακόμα και με τις ομάδες των εφήβων που αγωνίστηκε, ήταν ο αρχηγός, αυτός που τον αγαπούσαν όλοι, αυτός που κατεύθυνε την ομάδα. Ακόμα και στη μικρή ομάδα των εφήβων του Ολυμπιακού έδωσε ουσιαστικά τα στοιχεία που είχε στο γήπεδο.».

Για το δυνατότερό του μπασκετικό στοιχείο: 

«Η ταχύτητα στην εκτέλεση ήταν ένα απ’ τα στοιχεία που του έδινε τεράστια δύναμη. Ακριβώς με αυτό το γρήγορο floater, έδωσε ουσιαστικά και σε άλλους ψηλούς αυτό το στυλ. Καθιέρωσε μια κίνηση στους ψηλούς, η οποία βοήθησε στην ταχύτητα της εκτέλεσης. Παρ’ όλα αυτά, ο Γιώργος δούλεψε και το τρίποντο, ήταν ταχύς.

Εγώ θα έλεγα ότι σε όλη την πορεία του συνεχώς βελτιωνόταν και συνεχώς το παιχνίδι του είχε όλα τα βασικά που πρέπει να έχει ένας φόργουορντ σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ήταν ένα παράδειγμα προς μίμηση για τα νέα παιδιά, σχετικά με το πώς ένας αθλητής φτάνει ψηλά δουλεύοντας συνεχώς. Δεν είναι τυχαίο ότι συγκαταλέγεται μέσα στους λίγους τόσο καλούς στη θέση του σε όλη την Ευρώπη».

Για την Εθνική Γεωργίας στα προκριματικά του Μουνοτμπάσκετ: 

«Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία για τα «παράθυρα» της 1ης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το ευτυχές είναι ότι η ομάδα έχει προκριθεί ήδη, έχουμε κάνει 3 νίκες και 1 ήττα και τώρα έχουμε ένα παιχνίδι με την Ουκρανία στη Λετονία και με την Ισπανία εντός έδρας.

Σημασία έχει το πόσες νίκες θα μπορέσεις να συλλέξεις παραπάνω για την επόμενη φάση. Διασταυρωνόμαστε με τον όμιλο Ιταλίας, Ισλανδίας, Ολλανδίας και Ρωσίας. Δυστυχώς, η Ρωσία δε συμμετέχει, κάτι που είναι κακό για ‘μας, γιατί η Ρωσία είχε κερδίσει όλους τους αντιπάλους και αφαιρούνται οι ήττες αυτές των υπόλοιπων ομάδων, οι οποίες και θα μπουν με παραπάνω νίκες στην επόμενη φάση».

Για το παιχνίδι με την Ουκρανία: 

«Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε οπωσδήποτε να κερδίσουμε την Ουκρανία. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί οι Ουκρανοί θα φέρουν και τα παιδιά απ’ το ΝΒΑ και το καλύτερο ρόστερ που μπορούν. Δυστυχώς, για ‘μας ο Σάντρο Μαμουκελασβίλι των Μπακς δεν έχει άδεια για να παίξει σε αυτά τα «παράθυρα».

Αργότερα θα έχουμε επικοινωνία με τον Τόκο Σενγκέλια για να δούμε πότε θα έρθει, αλλά και σε τι κατάσταση θα βρίσκεται. Ο Μπιτάτζε των Πέισερς θα παίξει στα «παράθυρα», αλλά δεν μπορεί να προπονηθεί πριν τις 28 του μηνός, δηλαδή θα κάνει 1-2 προπονήσεις και θα έρθει στο παιχνίδι.

Αναγκαστικά, έστω κι έτσι, θα πρέπει να ‘χουμε μια ενίσχυση και από ‘κει και πέρα θα πρέπει να πάμε με τους παίκτες του τοπικού πρωταθλήματος, με το Σερμαντίνι που θα ενσωματωθεί ελπίζω σύντομα κοντά μας και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Για την προετοιμασία ενόψει Ευρωμπάσκετ: 

«Η προετοιμασία για το Ευρωμπάσκετ θα γίνει απ’ τις 21 Ιουλίου και μετά και θα είναι για το 1ο παράθυρο ουσιαστικά του Παγκοσμίου της 2ης φάσης. Η ομάδα θα έρθει και στο Ακρόπολις».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…