Κεντρική Γ' Εθνική Ζωντός: «Μεγάλη επιτυχία η φετινή χρονιά»

Ζωντός: «Μεγάλη επιτυχία η φετινή χρονιά»

Ζωντός

Ο προπονητής της Νίκης Αμαρουσίου, Παναγιώτης Ζωντός, θα παραμείνει στο «τιμόνι» της αθηναϊκής ομάδας και την επόμενη χρονιά και μίλησε γι’ αυτό αλλά και για τη φετινή πορεία στο ΕΟΚ Web Radio. Αναλυτικά είπε:

Για τη φετινή χρονιά της Νίκης Αμαρουσίου: «Σίγουρα ήταν μια πετυχημένη χρονιά, απέναντι σε δυνατές ομάδες. Η Μύκονος είχε πολύ μεγάλη διαφορά, είχε πάρει παίκτες μεγαλύτερων κατηγοριών, όπως το ίδιο σ’ ένα μικρότερο ποσοστό η Πεύκη και η Αγία Παρασκευή. Ήταν μεγάλη επιτυχία, γιατί ξεκινήσαμε άσχημα, μετά «στρώσαμε» και το τελείωμά μας ήταν πάρα πολύ καλό και σαν εικόνα και σαν αποτέλεσμα».

Για το τι κρατούν απ’ τη φετινή χρονιά:«Κρατάμε ότι είχαμε ένα πάρα πολύ όμορφο κλίμα, όλοι μας ανυπομονούσαμε να έρθει η στιγμή να μπούμε στο γήπεδο να κάνουμε προπόνηση. Ήταν υπέροχα απ’ όλες τις απόψεις. Επίσης, και αύριο να ξεκινούσε το επόμενο πρωτάθλημα θα μπορούσαμε να παίξουμε, γιατί έχουμε έναν «κορμό». Μέσα απ’ τη διαδικασία των παιχνιδιών φέτος, καταφέραμε να βασιζόμαστε σε παιδιά μικρότερης ηλικίας, τα οποία μας δίνουν και τη διάθεση για κάτι παραπάνω και χαμόγελα και πιστεύω ότι θα μας δικαιώσουν ακόμη περισσότερο και την επόμενη χρονιά».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Ήταν περίεργη η περσινή χρονιά, μετά από 2 χρονιές covid. Ακόμη και τώρα υπάρχουν ομάδες δύο ταχυτήτων, ομάδες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να παίρνουν παίκτες μεγαλύτερων κατηγοριών, με πολύ ψηλά κασέ και υπάρχει και το άλλο μοντέλο ομάδων όπως η Νίκη, που πάει βήμα-βήμα, δεν κάνει«άλματα» και προσπαθεί να βρίσκει μικρούς, να «επενδύει» πάνω τους και να τους δίνει το δικαίωμα και το περιθώριο στο παιχνίδι να δείξουν το ταλέντο τους και με μεγάλη μας χαρά να τους δούμε κάπου ψηλότερα».

Για το στόχο της επόμενης σεζόν: «Δε μπορούμε να ορίσουμε από τώρα, γιατί δεν ξέρουμε τον όμιλό μας. Ξεκινάμε με το να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι, ανεξάρτητα το ποια ομάδα θα έχουμε απέναντί μας. Αυτό θα κρατήσουμε, θέλουμε να ‘μαστε περήφανοι για την ομάδα μας και να έχουμε εκτίμηση στο συμπαίκτη μας και σε όλο τον οργανισμό της Νίκης. Περιμένουμε με λαχτάρα να δούμε τον ορισμό των ομίλων. Θέλουμε να «χτίσουμε» μια ομάδα ανταγωνιστική».

Για το αν σκέφτονται την άνοδο: «Κάθε άνθρωπος και οργανισμός έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται για το κάτι παραπάνω, κάθε στιγμή. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να πούμε αυτήν τη στιγμή ότι στόχος μας είναι ο πρωταθλητισμός, να «χτυπήσουμε» άνοδο στη Β’ Εθνική και τα λοιπά. Βέβαια αν μας προκύψει δε θα το αρνηθούμε. Όταν έχεις όμως ν’ ανταγωνιστείς με ομάδες σαν τη Μύκονο, όσον αφορά το μπάτζετ και τους παίκτες που μπορούν να δελεάσουν και να φέρουν, μιλάμε για μεγάλη ανισότητα. Μπορείς να κερδίσεις αντίστοιχες ομάδες σ’ ένα παιχνίδι, όμως σε διάρκεια ενός πρωταθλήματος είναι πάρα πολύ δύσκολο να τις ανταγωνιστείς».

Για την αλλαγή που αναμένεται να γίνει σε λίγα χρόνια στο πρωτάθλημα: «Δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Είναι πολύ καλό το ότι θα μειωθούν οι ομάδες σε βάση διετίας-τριετίας, όπως το σκέφτεται και το οραματίζεται η Ομοσπονδία και παράλληλα θα δοθεί μεγάλη ώθηση και ανάπτυξη στις ομάδες των τοπικών κατηγοριών. Νομίζω ότι είναι προς καλό όλο αυτό το σκεπτικό. Δεν πρέπει, όμως, να μειωθούν πολύ οι ομάδες της Α2 και Β’ Εθνικής, πρέπει να δοθεί ώθηση σε ομάδες υγιείς, που θέλουν το κάτι παραπάνω, να συμμετέχουν σε αυτά τα πρωταθλήματα. Τονίζω ότι πρέπει να είναι υγιείς οι ομάδες».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

National League 2 (4ος όμιλος): Τα αποτελέσματα των Play Off

Στα ημιτελικά της National League 2 πέρασε η Καστοριά. Σπουδαία νίκη για την Καστοριά, η ο…