Κεντρική Γυναίκες Βελτσίστας για Εύνικο ΓΑΣ: «Με τον ίδιο γνώμονα και στην Α1»

Βελτσίστας για Εύνικο ΓΑΣ: «Με τον ίδιο γνώμονα και στην Α1»

Βελτσίστα Εύνικο

Ο προπονητής Γιώργος Βελτσίστας ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Εύνικο (Α1 γυναικών απ’ την νέα σεζόν) και «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Woman to woman» με τη Μαριάννα Αξιοπούλου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο νεαρός εξελίξιμος τεχνικός:

Για την απόφασή του να παραμείνει στον Εύνικο: 

«Δεν ήταν καθόλου δύσκολη, ήταν πάρα πολύ εύκολη. Υπήρχε έτσι κι αλλιώς η διάθεση κι απ’ τις δύο πλευρές να συνεχίσουμε και του χρόνου μαζί και να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε απ’ την προηγούμενη χρονιά. Νομίζω ότι όλα πήγαν αρκετά καλά, όμως όλο αυτό ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά που δυστυχώς δε μπορέσαμε να παίξουμε.

Βάλαμε τις βάσεις και αφού είδαμε ότι μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω είπαμε να το «κυνηγήσουμε». Αφού το πετύχαμε εν τέλει σε μια πάρα πολύ όμορφη σεζόν, ήταν πολύ εύκολο για ‘μένα ν’ αποφασίσω αν θέλω να μείνω στην ομάδα».

Για το σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν: 

«Είμαστε στη φάση που έχουμε τελειώσει με το σχεδιασμό μας, έχουμε βρει τα κομμάτια που ψάχνουμε για να συμπληρώσουμε το «παζλ». Έχουμε κρατήσει το βασικό «κορμό» μας που είναι πάρα πολύ σημαντικό, θα ‘χουμε και νεαρά κορίτσια στην ομάδα, όπου τα τρία ανακοινώθηκαν κιόλας.

Γενικά δεν περιμέναμε να δούμε αν θα ‘χει κανονισμούς με κορίτσια under 20 ή όχι, έτσι κι αλλιώς εγώ συνηθίζω να ‘χω και νεαρά κορίτσια στις ομάδες μου. Μ’ αρέσει να υπάρχει κίνητρο, να βελτιώνω παιδιά και να τα βοηθάω όπως μπορώ.

Ο σχεδιασμός είναι στο τέλος του, θ’ ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες και οι επόμενές μας κινήσεις. Είμαι ευχαριστημένος και θεωρώ ότι φέτος δείξαμε ότι είμαστε μια ομάδα που παλεύει, δε σταματάει, παίζει άμυνα, παίζει δυνατά. Αυτός θα ‘ναι κι ο στόχος μας τη νέα σεζόν και θα προσπαθήσουμε να ‘μαστε όσο ανταγωνιστικότεροι μπορούμε σε όλα τα ματς».

Για την απόκτηση ξένων: 

«Εμείς δε θα πάμε με 3 ή 4 ξένες, θα ‘χουμε 2. Έχουμε κάνει την επιλογή μας, θ’ ανακοινωθούν σε λίγες μέρες, αλλά πάλι με γνώμονα ότι θα φέρουμε και ένα παιδί που θα μπορούμε να το δουλέψουμε, να εξελιχθεί και να κάνει εδώ πέρα το επόμενο βήμα του».

Για τη χαμηλή προβολή του γυναικείου μπάσκετ: 

«Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη προβολή στο γυναικείο μπάσκετ, ώστε να στηριχτούν οι Ελληνίδες αθλήτριες. Μιλάμε για αθλήτριες που δουλεύουν, πάνε στις σχολές τους, είναι μαμάδες, «τρέχουν» όλη μέρα, κάνουν δηλαδή όσα κάνει μια γυναίκα και μέσα σε όλα αυτά κάθε μέρα είναι στο γήπεδο και «ματώνουν». Για ‘μένα, είναι κακό να τις αδικούμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Η Όλγα και η Πέλυ οδήγησαν τον Άρη Χολαργού σε άνοδο στην Α2

Πρωταθλήτριες στην Α’ ΕΣΚΑ γυναικών η Όλγα Χατζηνικολάου και η Πελαγία Παπαμιχαήλ. Μ…