Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Τζέλλας: «Πηγή άνθησης του μπάσκετ της Καρδίτσας το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο»

Τζέλλας: «Πηγή άνθησης του μπάσκετ της Καρδίτσας το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο»

Καρδίτσας

Ο υπεύθυνος ακαδημιών του Α.Σ. Καρδίτσας, Βαγγέλης Τζέλλας, μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο υπεύθυνος των Ακαδημιών του Α.Σ. Καρδίτσας, Βαγγέλης Τζέλλας:

Για τις ακαδημίες του ΑΣ Καρδίτσας: 

«Οι άνθρωποι της διοίκησης, απ’ την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν τα ηνία του ΑΣΚ, ταυτόχρονα με την πάρα πολύ καλή πορεία και το ταβάνι που έφτασε η ομάδα με την άνοδο στην Α1, ήθελαν να κάνουν κάτι ανάλογο με την οργάνωση των ακαδημιών. Τα περισσότερα παιδιά εδώ ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Το μεγαλύτερο ρόλο όμως τον έπαιξε και το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο, όπου εκτός την κεντρική σάλα έχει και προπονητήριο. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να κάνουν προπόνηση σ’ ένα γήπεδο που βοηθάει. Αυτό το «στολίδι» που έχουμε φέτος εδώ ήταν ένα πολύ μεγάλο κίνητρο, το αγκάλιασαν και οι γονείς.

Ξεκινήσαμε λίγο δύσκολα όπως και όλες οι ομάδες λόγω covid, αλλά είχαμε έναν αρκετά ικανοποιητικό αριθμό εγγραφών. Έχουμε πάνω από 280 παιδιά και νομίζω πως το Σεπτέμβριο θα έχουμε μεγαλύτερη αύξηση στις ακαδημίες μας».

Για το αναπτυξιακό κομμάτι του συλλόγου: 

«Ο σύλλογος κατεβάζει αναπτυξιακή ομάδα στην τοπική κατηγορία και είδαμε πάρα πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα απ’ τη βελτίωση των παιδιών. Για πρώτη φορά κατεβάσαμε 4 αναπτυξιακές ομάδες στην κατηγορία μίνι και χωρίσαμε τα παιδιά σε ισάξιες ομάδες, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να παίξουν όλα χωρίς να κοιτούν αποκλειστικά το αποτέλεσμα.

Κατεβάσαμε και 3 παιδικές ομάδες. Η Καρδίτσα φέτος έκανε μια φοβερή υπέρβαση όσον αφορά το μπάσκετ. Στην Καρδίτσα δεν είχαμε την πολυτέλεια να κάνουμε μεγάλα τουρνουά, αλλά φέτος κάναμε πάνω από 6-7 τουρνουά μεγάλα, ήρθαν και ομάδες εκτός Θεσσαλίας, γιατί είχαμε γήπεδο να τους βάλουμε να παίξουμε.

Πριν δε μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό. Πήγαμε επίσης επίσκεψη στο «ΣΕΦ» και παίξαμε με τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, κάναμε πάρα πολλά πράγματα. Αυτά δείχνουν τη διάθεση της διοίκησης να πάει μπροστά το αναπτυξιακό του συλλόγου».

Για τη συνεργασία ακαδημιών της ΑΣΚ με άλλες ομάδες: 

«Το όραμά της διοίκησης, το οποίο πάει πολύ καλά έχοντας ενσωματώσει 2 ακαδημίες και προσπαθεί για 3η, δίνει τη δυνατότητα να κατέβει ομάδα με κάποια άλλη ονομασία σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα, αν υπάρχει μια καλή φουρνιά αναπτυξιακών παιδιών, έτσι ώστε να μη χαθεί κανένα παιδί μέσα απ’ τα ελάχιστα παιχνίδια. Σε αυτό είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο».

Για το αν σκέφτονται κάποια αγωνιστική επιτυχία: 

«Εάν δεν είχαμε τέτοιους στόχους, δε θα είχαμε κίνητρο σαν προπονητές. Είναι επιθυμία και του προπονητικού staff και της διοίκησης να ξεφύγουμε κάποια στιγμή από τα όρια. Πιστεύω ότι με δουλειά και υπομονή πολύ σύντομα κάτι θα διεκδικήσουμε, επειδή έχουμε τα παιδιά να το καταφέρουμε και ποσοτικά και ποιοτικά».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…