Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Τουρισμός για όλους 2022: Αντίστροφη μέτρηση για το voucher των 150 ευρώ, τι αλλάζει φέτος

Τουρισμός για όλους 2022: Αντίστροφη μέτρηση για το voucher των 150 ευρώ, τι αλλάζει φέτος

τουρισμός 2022
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2022».

Στο πρότυπο του Freedom Pass, το πρόγραμμα θα δίνει ένα voucher των 150 ευρώ για φθηνότερες διακοπές για το καλοκαίρι αλλά και για τον χειμώνα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμόδιων η ειδική πλατφόρμα tourism4all.gov.gr θα ανοίξει μέχρι το τέλος του Ιουνίου και η εφαρμογή του προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει από τις 5 Ιουλίου.

Το «Τουρισμός για όλους 2022» είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και αφορά 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.

Το σημαντικό είναι ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2022» μπορεί να το αξιοποιήσει κάποιος για όποια εποχή του χρόνου επιθυμεί, ακόμη και για τον χειμώνα.

Μέχρι πέρσι -όπως και στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού έτσι και στο «Τουρισμός για όλους-» τα voucher μπορούσαν να εξαργυρωθούν σε καταλύματα είτε σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Τουρισμός 2022: Η αλλαγή φέτος

Φέτος όμως προστίθεται λέγεται ότι προστίθεται μια ακόμα κατηγορία και αυτή είναι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις, όμως είναι πολύ πιθανό πως το voucher θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί και για φαγητό και ποτό.

Το πρόγραμμα θα «τρέχει» παράλληλα με τον Κοινωνικό Τουρισμό καθώς και με ένα μικρότερο πρόγραμμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με σκοπό τη στήριξη του εγχώριου τουρισμού σε Σάμο και Βόρεια Εύβοια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…