Κεντρική Ελλάδα Το παλαιότερο pick ‘n’ roll camp επιστρέφει: Καλοκαίρι σημαίνει… ατομική βελτίωση

Το παλαιότερο pick ‘n’ roll camp επιστρέφει: Καλοκαίρι σημαίνει… ατομική βελτίωση

camp

Μετά από μία διακοπή δύο ετών εξαιτίας των υγειονομικών πρωτοκόλλων το summer basketball Camp της Ακαδημίας Ανάπτυξης Αθλητών επιστρέφει δριμύτερο με στόχο να κάνει τη διαφορά και να βοηθήσει τους νέους αθλητές να αλλάξουν επίπεδο στο παιχνίδι τους. Για τους περισσότερους αθλητές το καλοκαίρι δεν αποτελεί μόνο μία περίοδο για χαλάρωση και μπασκετική ξεκούραση αλλά μία εξαιρετική ευκαιρία για ατομική βελτίωση!

Το αθλητικό σωματείο που δημιουργήθηκε έχοντας ως αυτοσκοπό της ύπαρξης του, την εξέλιξη, τη βελτίωση και την ανάδειξη του ταλέντου των νεαρών αθλητών θα υλοποιήσει ένα από τα πιο εξειδικευμένα basketball Camp της χώρας με έμφαση στο Pick ‘n’ Roll.
Ανεξάρτητα από την ομάδα που ανήκεις, σε καλεί να συμμετάσχεις σε ένα πενθήμερο (4-8/7) Camp διαφορετικό από όλα τα άλλα, που δίνει βάση στην εξατομικευμένη προπόνηση και αναλύει σε βάθος το νευραλγικό κομμάτι του Pick ‘n’ Roll τόσο από την πλευρά του screener, του επιθετικού παίκτη αλλά και του αμυνόμενου. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που υπάρχουν μόλις 30 θέσεις για το camp, καθώς για να υπάρξει η απαιτούμενη έμφαση στη λεπτομέρεια απαιτείται ένας μικρός αριθμός συμμετεχόντων!

Το προπονητικό πρόγραμμα που αποτελεί ίσως το παλαιότερο Pick ‘n’ Roll basketball Camp της χώρας στηρίζεται στην τεχνογνωσία, στη λεπτομέρεια και στην εξειδίκευση του προπονητικού επιτελείου. Η «Ακαδημία Ανάπτυξης Αθλητών» καλεί όσους αθλητές είναι γεννημένοι από το 2004 μέχρι το 2014 κι ανεξάρτητα από την ομάδα που αγωνίζονται, να δηλώσουν συμμετοχή για μία από τις 30 διαθέσιμες θέσεις που υπάρχουν και να ζήσουν μία ανεπανάληπτη και άκρως εκπαιδευτική εμπειρία στο Αθλητικό Κέντρο “Σπύρος Λούης” (Βασ. Όλγας 12, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Αμαρουσίου)!

camp2 ebasket

Στο camp εφαρμόζεται το πρωτοποριακό πρόγραμμα ανάπτυξης συγκεκριμένων ικανοτήτων, το οποίο σχεδιάστηκε, εκπονήθηκε κι εκτελείται από τον μετρ της ατομικής βελτίωσης με εμπειρία μεγαλύτερη των 30 χρόνων, Δημήτρη Γκόφα, ο οποίος έχει εργαστεί σε ομάδες Α1 κι Α2, ενώ είναι ο πρώτος Έλληνας προπονητής που έπειτα από πρόσκληση δημιούργησε camp στο εξωτερικό (Βέλγιο)!

Παράλληλα, είναι υπεύθυνος και διευθυντής της Ακαδημίας Ανάπτυξης Αθλητών, ενώ ήταν ο επιστημονικός υπεύθυνος που σχεδίασε το θερινό αθλητικό πρόγραμμα των Αρσακείων Σχολείων, το “1ο Papaloukamp”, καθώς και τα camps σημαντικών συλλόγων.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος οι αθλητές συμμετέχουν στη διαδικασία ανάπτυξης και βελτίωσης του κινητικού μοντέλου περιφερειακού, το οποίο αποτελεί απαραίτητο εφόδιο για κάθε νεαρό αθλητή που θέλει να φτάσει ψηλά. Μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος επιτυγχάνεται η ανάπτυξη κι η βελτιστοποίηση της ισορροπίας κι η καλύτερη επαφή με τη μπάλα κάτω από κλιμακούμενες συνθήκες δυσκολίας.

Για τους μεγαλύτερους ηλικιακά αθλητές θα εφαρμοστεί ένα επιπλέον ειδικό πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει την ανάλυση λεπτομερειών επιθετικών τακτικών, όπως είναι η dribble drive motion offense και η ball screen dribble drive offense.

Μέσα από αυτές τις αναλύσεις οι αθλητές μαθαίνουν τον τρόπο για να δημιουργούν σωστές αποστάσεις μέσα στο παρκέ και σε ευνοϊκότερες συνθήκες για σκοράρισμα (drive and kick game). Τέλος, θα υπάρξει ατομική ανάλυση του pick ‘n roll (types, spacing, actions, create mismatches, read and react).

Ο περιορισμένος αριθμός αθλητών που συμμετέχουν στο Camp βοηθά παίκτες και προπονητές να συνεργαστούν με συνέπεια δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και στη λεπτομέρεια της κάθε κίνησης. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το κέρδος, όμως η εταιρία Αστερίων που δραστηριοποιείται στον τομέα της Υγείας, καθώς και της Οικιστικής, Επαγγελματικής και Τουριστικής Ανάπτυξης, με την έμπρακτη βοήθεια της, γίνεται αρωγός της προσπάθειας, ενώ η Po Company είναι υποστηρικτής αθλητικού υλικού.

camp3 ebasket

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Παραδόθηκε η ΚΥΑ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Παραδόθηκε η ΚΥΑ ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων για τα γήπεδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλ…