Κεντρική Διεθνή TBSL: Ρίχνονται στη μάχη των τελικών Φενερμπαχτσέ και Εφές

TBSL: Ρίχνονται στη μάχη των τελικών Φενερμπαχτσέ και Εφές

Φενερμπαχτσέ

Η Φενερμπαχτσέ αντιμετωπίζει απόψε (20:00, Cosmote Sport 9) την Εφές για τον πρώτο τελικό των playoff του τουρκικού πρωταθλήματος.

Η μεγάλη ώρα των τελικών του φετινού τουρκικού πρωταθλήματος έφτασε! Φενερμπαχτσέ και Ανατολού Εφές συγκρούονται στο Game 1 με φόντο το πρώτο βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο πρωταθλητής κρίνεται στις 3 νίκες με τη Φενερμπαχτσέ να έχει το πλεονέκτημα έδρας αλλά την Εφές σίγουρα τουλάχιστον στα χαρτιά να έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα.

Η Φενέρ θα κάνει τα πάντα για να κλείσει τη σεζόν με ένα τίτλο και να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην Ευρωλίκγα. Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς γνωρίζει πολύ καλά ότι πρέπει να έχει σε όλη τη σειρά πολύ καλή απόδοση, προκειμένου να μπορέσει να κερδίσει τρεις φορές μια ομάδα με την ποιότητα της Εφές.

Η Φενέρ απογοήτευσε φέτος στην Ευρωλίγκα, μη κατορθώνοντας να φτάσει ούτε καν στα playoff. Την ίδια ώρα, έχασε το Κύπελλο από την Εφές και έτσι το πρωτάθλημα είναι ο μοναδικός στόχος, ο οποίος της έχει απομείνει.

Από την άλλη πλευρά, η Εφές παρόλο που ξεκίνησε μουδιασμένα τη σεζόν στο κρίσιμο κομμάτι της χρονιάς έδειξε χαρακτήρα και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ποιότητα δύο σπουδαίων παικτών, του Μίσιτς και του Λάρκιν. Η τουρκική ομάδα στο «Final Four» του Βελιγραδίου κατέκτησε τη δεύτερο συνεχόμενή της Ευρωλίγκα, ενώ ήδη έχει στεφθεί Κυπελλούχος Τουρκίας. Πλέον, το σύνολο του Αταμάν στοχεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και κατ’ επέκταση στο triple crown.

Μεγάλος απόντας από το σημερινό παιχνίδι θα είναι ο ηγέτης της Εφές, Βασίλιε Μίσιτς λόγω τραυματισμού, ωστόσο θα είναι ετοιμοπόλεμος για τα επόμενα παιχνίδια των τελικών. Στον αντίποδα, ο Τζόρτζεβιτς υπολογίζει σε όλους τους παίκτες τους με τη Φενέρ να θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την απουσία του Μίσιτς και να κάνει το 1-0 στη σειρά των τελικών.

Η «Ulker Sports Arena» αναμένεται κατάμεστη, καθώς πριν από λίγο ανακοινώθηκε sold out από τη Φενερμπαχτσέ και έτσι 13.000 θεατές αναμένεται να γεμίσουν το γήπεδο

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…