Αυτό, μάλιστα, συμβαίνει στην έναρξη του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου, κατά την οποία αρκετοί τουρίστες και όχι μόνο βγαίνουν στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα» για να διασκεδάσουν.
Δήμαρχος Αλίμου: «Δεν θα γίνουμε παραθαλάσσιο Γκάζι ή Φαληράκι»
Ο δήμαρχος Αλίμου, προσπαθώντας να εξηγήσει την απόφασή του να μπει «τέλος» στη μουσική μετά τις 23:00, ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν θα επιτρέψει ο Άλιμος «να μετατραπεί σε ένα απέραντο παραθαλάσσιο “Γκάζι” ή “Φαληράκι”». Μιλώντας στο Open, σημείωσε ακόμη ότι «οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να βγάλουν με τόσο άγαρμπο και άγριο τρόπο σε βάρος της κοινωνίας τα σπασμένα δύο χρόνων». Πρόσθεσε δε πως τα όσα περιγράφουν στον ίδιο κάτοικοι της περιοχής, αλλά όσα ακούει και ο ίδιος πολλά βράδια, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, είναι απαράδεκτα.
Μέσα από μια μακροσκελή ανακοίνωσή του μάλιστα, ο κ. Κονδύλης αναφέρει πως «πουθενά δεν έχει αποφασίσει η πόλη να μετατραπεί σε ένα απέραντο παραθαλάσσιο “Γκάζι”, ούτε σε “Φαληράκι” ή “Λαγανά”» και πως η ηχορύπανση από το παραλιακό μέτωπο αποτελεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση, που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοτική Αρχή ούτε από την κοινωνία.
Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: Από 1η Ιουλίου το μέτρο για το κλείσιμο της μουσικής
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι δήμοι Βάρης, Βουλιαγμένης και Βούλας. Η εφαρμογή του νέου κανονισμού θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου, ώστε να προστατευτεί η πόλη από τις επιχειρήσεις εκείνες, που αρνούνται να σεβαστούν τους κατοίκους, την ποιότητα ζωής και την οικιστική φυσιογνωμία που χαρακτηρίζει τον δήμο.
Ακόμη, ο νέος κανονισμός περιορίζει την όχληση των κατοίκων από την κατάχρηση των βεγγαλικών, καθώς απαγορεύει την καύση μετά τις 23:00, ενώ επιτρέπει αποκλειστικά τη χρήση αθόρυβων ή χαμηλού θορύβου βεγγαλικών τις υπόλοιπες ώρες. Στους παραβάτες προβλέπεται η επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ.
Οι ποινές για τις παραβάσεις των καταστημάτων που θα έχουν μουσική ακόμα και με τις 23:00
Οι δήμοι έχουν ανακοινώσει ότι στις επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες, θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ από τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ στις τρεις παραβάσεις η επιχείρηση θα σφραγίζεται προσωρινά.
Τι ισχύει για τα μηχανήματα που παράγουν θόρυβο
Αντιμέτωποι με πρόστιμα από τη Δημοτική Αρχή θα είναι και όσοι κάνουν χρήση θορυβωδών μηχανημάτων καθαριότητας και κηποτεχνικών εργασιών, όπως τα χορτοκοπτικά μηχανήματα, οι φυσητήρες και τα αλυσοπρίονα.
«Συγκεκριμένα τα μηχανήματα που παράγουν θόρυβο άνω των 65 ντεσιμπέλ απαγορεύεται πλέον, να χρησιμοποιούνται τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες ενώ, από τη Δευτέρα έως το Σάββατο η χρήση τους επιτρέπεται μόνο από τις 11:00 έως τις 14:00. Η παράβαση του συγκεκριμένου άρθρου τιμωρείται με πρόστιμο 3.000 ευρώ», ανακοίνωσε ο Δήμος των «3Β», ο οποίος ενήργησε, προκειμένου να μπορέσει να θωρακίσει την πόλη και να προστατέψει τους κατοίκους απ’ όσους αρνούνται να σεβαστούν τους κανόνες καλής γειτνίασης και την οικιστική φυσιογνωμία που χαρακτηρίζει το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπως καταλήγει τη Δημοτική Αρχή.