Κεντρική Β' Εθνική Σορώτος για την ανανέωση με τον Δούκα: «Υποδομές για οικονομική ενίσχυση αντί για παραγωγική διαδικασία»

Σορώτος για την ανανέωση με τον Δούκα: «Υποδομές για οικονομική ενίσχυση αντί για παραγωγική διαδικασία»

Δούκα

Ο κόουτς Κώστας Σορώτος ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα του Δούκα μετά την απόλυτα επιτυχημένη σεζόν που ολοκληρώθηκε και  έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τους Λεωνίδα Πιστιόλη και Κώστα Ζαφείρη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κώστας Σορώτος:

Για την περασμένη σεζόν:

 «Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά. Ξεκίνησε άσχημα στην Κόρινθο και μετά στο Δούκα ήταν μια αποστολή «αυτοκτονίας», αλλά τελικά πήγαμε εξαιρετικά. Παίξαμε ωραίο μπάσκετ, αναδείχθηκαν νέα παιδιά, σωθήκαμε εύκολα, από τελευταίοι που ξεκινήσαμε ήρθαμε 6οι. Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά, αλλά πολύ ωραία. Είχαμε ένα πολύ ωραίο κλίμα και η καθημερινότητα σε κάθε ομάδα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο».

Για τους λόγους που αποφάσισε να συνεχίσει στο Δούκα: 

«Βασικά πέρασα πολύ καλά, είχαμε μια άψογη συνεργασία με τη διοίκηση. Το πρότζεκτ του Δούκα μ’ αρέσει, δηλαδή να προωθήσουμε νέα παιδιά, τα οποία φέτος θα είναι διαφορετικά, γιατί χάσαμε αρκετά παιδιά από πέρυσι που αποφάσισαν να πάνε αλλού.

Φέτος θα είμαστε ακόμα πιο νεανική, ο μέσος όρος ηλικίας είναι γύρω στα 21 χρόνια. Για τα δεδομένα του Ελληνικού μπάσκετ είναι πολύ χαμηλές ηλικίες. Το όλο πρότζεκτ μ’ αρέσει, η δημιουργία που θέλουμε να ‘χει αυτή η ομάδα».

Για το πλάνο της νέας σεζόν: 

«Το πλάνο είναι να βγάλουμε πάλι νέα παιδιά, να κάνουμε μια ομάδα ανταγωνιστική, να βοηθήσουμε κάποια παιδιά να ξεκινήσουν ή να κάνουν το επόμενο βήμα στο όνειρό τους. Αυτό είναι ένα συναρπαστικό πλάνο που εμένα με «γεμίζει. Οι εθνικές κατηγορίες πρέπει να ξαναβρούν το ρόλο για τον οποίο έχουν δημιουργηθεί».

Οι εθνικές κατηγορίες κάποτε ήταν ο προθάλαμος της Α1, τώρα είναι «νεκροταφείο ελεφάντων». Βέβαια ευθύνονται και τα ίδια τα παιδιά γι’ αυτό».

Για το ότι οι ομάδες δεν «επενδύουν» εύκολα σε νέα παιδιά: 

«Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο στις υποδομές. Όσο υπήρχε το δελτίο υπήρχε η δυνατότητα μέσα απ’ τις υποδομές να κάνεις ένα μακροχρόνιο σχεδιασμό. Τώρα βλέπεις παιδιά 15 χρονών που έχουν αλλάξει 6-7 ομάδες. Ποια ομάδα θα «επενδύσει» έτσι σ’ ένα παιδιά, τα οποία μπορεί την επόμενη χρονιά να φύγουν και να πάνε στον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό ή σε κάποια άλλη ομάδα;

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία αρκετά χρόνια είναι σχεδόν οι ίδιες ομάδες στα τελικά των Πανελληνίων πρωταθλημάτων. Ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, όλες αυτές οι ομάδες «τραβούν» τα παιδιά από τις υπόλοιπες ομάδες και δε γίνεται η παραγωγική διαδικασία απ’ όλους τους συλλόγους. Με λίγα λόγια, οι υποδομές έχουν αποκτήσει το ρόλο της οικονομικής ενίσχυσης και όχι της παραγωγικής διαδικασίας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Δαδάλας: «Το παιχνίδι της χρονιάς αυτό με τον Φίλιππο Βέροιας»

Ο προπονητής της Γέφυρας τόνισε την κρισιμότητα του παιχνιδιού με τον Φίλιππο Βέροιας Παιχ…