Κεντρική Γυναίκες Σοφία Σταματάκη: «Πολύ χαρούμενη που εκπροσώπησα την Ελλάδα»

Σοφία Σταματάκη: «Πολύ χαρούμενη που εκπροσώπησα την Ελλάδα»

Ελλάδα

Η γκαρντ του Παναθλητικού, Σοφία Σταματάκη, μία από τις αθλήτριες που συμμετείχαν στο διεθνές προπονητικό καμπ «Basketball Without Borders» το οποίο διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΝΒΑ σε συνεργασία με την FIBA (από την Ελλάδα συμμετείχαν επίσης οι Αλέξανδρος Σαμοντούροβ και Νίκος Βασιλείου), φιλοξενήθηκε την Πέμπτη (9/6) στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» με την Έλενα Βογιατζή και τη Μαριάννα Αξιοπούλου και μίλησε για την εμπειρία που έζησε στο Μιλάνο το διάστημα 1-4 Ιουνίου.

Αναλυτικά είπε τα όσα είπε η Σταματάκη για το γεγονός ότι εκπροσώπησε την Ελλάδα:

Για τις εμπειρίες της απ’ το προπονητικό καμπ:

«Ήταν πάρα πολύ ωραία. Γνωρίσαμε κορίτσια από άλλες χώρες της Ευρώπης και μιλήσαμε με προπονητές και παίκτες απ’ το ΝΒΑ και το WNBA, κάτι που δεν έχουμε πολλές φορές την ευκαιρία να το ζήσουμε».

Για το πώς ένιωσε όταν ενημερώθηκε πως θα συμμετάσχει σ’ αυτό:

«Ήμουν πάρα πολύ χαρούμενη. Μου είχαν πει ότι είμαι στην προεπιλογή και για να συμμετάσχω έπρεπε να μ’ επιλέξουν. Όταν τελικά μ’ ενημέρωσαν ότι επιλέχθηκα μαζί με τ’ άλλα παιδιά απ’ την Ελλάδα, ένιωσα πάρα πολύ χαρούμενη, γιατί εκπροσωπούσα τη χώρα μου και γιατί είναι το μεγαλύτερο μπασκετικό καμπ σ’ όλη την Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο».

Για τη συνεχή αγωνιστική βελτίωσή της:

«Από τότε που ξεκίνησα το μπάσκετ, σε ηλικία 6-7 χρόνων, το ‘χα ξεκινήσει ως χόμπι. Αν και αγαπώ πάρα πολύ το άθλημα, δε περίμενα ποτέ ότι θα φτάσω ως εδώ. Όσο έβλεπα ότι μου βγαίνει και εξελίσσεται, τόσο περισσότερους στόχους έθετα και τους πετυχαίνω».

Για το πόσο έχει βοηθηθεί από τον σύλλογο του Παναθλητικού αλλά και την προπονήτρια της γυναικείας ομάδας, Βιβή Διαβολεμένου:

«Ο Παναθλητικός είναι μία ομάδα η οποία τα τελευταία 2-3 χρόνια, έχει σημειώσει πάρα πολλές επιτυχίες. Προσωπικά με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο κομμάτι της εξέλιξής μου ως αθλήτρια. Η κόουτς Βιβή, δίνει σε όλες τις νεότερες παίκτριες χρόνο συμμετοχής και στην ομάδα των γυναικών. Όταν προπονείσαι και παίζεις σε αγώνες με αυτήν, είναι μια εμπειρία που βοηθάει σημαντικά στην εξέλιξη όλων μας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Παναθηναϊκός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α…