Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Παρέλυσε το πρόσωπο του Τζάστιν Μπίμπερ: Tι είναι το σύνδρομο Ramsay Hunt [vid]

Παρέλυσε το πρόσωπο του Τζάστιν Μπίμπερ: Tι είναι το σύνδρομο Ramsay Hunt [vid]

Τζάστιν
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση της αναβολής της παγκόσμιας περιοδείας του Τζάστιν Μπίμπερ λόγω ενός προβλήματος υγείας νευρολογικής φύσεως.

Με ένα βίντεό του στο Instagram, ο Τζάστιν Μπίμπερ γνωστοποίησε ότι πάσχει από το σύνδρομο Ramsay Hunt, σημειώνοντας πως το πρόσωπό του έχει πλέον παραλύσει, ενώ εξαιτίας του προβλήματος που αντιμετωπίζει, αναγκάστηκε πριν από μερικές ημέρες να ακυρώσει τις ημερομηνίες της παγκόσμιας περιοδείας του.

«Γεια σε όλους, Justin εδώ, ήθελα να σας ενημερώσω παιδιά για το τι συμβαίνει. Προφανώς μπορείτε να δείτε το πρόσωπό μου. Έχω αυτό το σύνδρομο που ονομάζεται σύνδρομο Ramsay Hunt και είναι από αυτόν τον ιό που επιτίθεται στα νεύρα στο αυτί μου και στα νεύρα του προσώπου μου και έχει κάνει το πρόσωπό μου να παραλύει», ακούγεται να λέει αρχικά.

«Όπως βλέπετε, αυτή η μεριά δεν κουνιέται» πρόσθεσε, δείχνοντας τη μεριά από την οποία δεν κλείνει το μάτι του και δεν χαμογελά.

Το ρουθούνι μου δεν κουνιέται, το μάτι μου το ίδιο, δεν μπορώ να χαμογελάσω.

«Είναι αρκετά σοβαρό, το σώμα μου μου λέει να ηρεμήσω» πρόσθεσε, αναφερόμενος στον λόγο που πήρε την απόφαση να ακυρώσει τις εμφανίσεις του, καταλήγοντας:

Σας αγαπώ, ελπίζω να με καταλαβαίνετε. Ήδη κάνω ασκήσεις για το πρόσωπο για να επανέλθω.

Τι είναι το σύνδρομο Ramsay Hunt που υπέστη ο Τζάστιν Μπίμπερ

Πρόκειται για μια σπάνια νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από παράλυση προσώπου, εμπλοκή του εξωτερικού ακουστικού πόρου και τυμπανικής μεμβράνης.

Για τον προσδιορισμό αυτής της παθολογίας χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικά ονόματα στην ιατρική βιβλιογραφία. Επί του παρόντος, το σύνδρομο Ramsay Hunt (WRS), είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να δηλώσει το σύνολο των συμπτωμάτων που εμφανίζονται ως ακολουθία της συμμετοχής του προσωπικού νεύρου λόγω έρπητα ζωστήρα (προσώπου παράλυση UK, 2016).

Αυτή η ιατρική κατάσταση περιγράφεται αρχική του μορφή από τον γιατρό James Ramsay Hunt, το 1907. Σε μία από τις κλινικές εκθέσεις του, παρουσίασε μια υπόθεση που χαρακτηρίζεται από παράλυση του προσωπικού και ερπητική βλάβες στο κανάλι του αυτιού (Peña Ortiz et al., 2007).

Αυτή η παθολογία μπορεί επίσης να ονομάζεται ωτικός έρπης ζωστήρας και θεωρείται πολυνευροπάθεια που προκαλείται από ιό νευροτροφίου (Plaza Mayor et al., 2016).

Ο όρος πολυνευροπάθεια χρησιμοποιείται για να αναφέρεται στην παρουσία μίας βλάβης σε ένα ή περισσότερα νεύρα, ανεξάρτητα από τον τύπο της βλάβης και την ανατομική περιοχή που επηρεάζεται (Colmer Oferil, 2008).

Από την άλλη πλευρά, τα νευροτρόπα είναι παθολογικοί παράγοντες που ουσιαστικά επιτίθενται στο νευρικό σύστημα (SN).

Έτσι, το σύνδρομο Ramsay-Hunt επηρεάζει ειδικά το νεύρο του προσώπου.

Τα σημαντικότερα κλινικά χαρακτηριστικά του συνδρόμου Ramsay-Hunt είναι:

  • Παράλυση των νεύρων του προσώπου.
  • Εξωτερική συμμετοχή του ακουστικού πόρου (εξάνθημα).
  • Συμμετοχή στο φλοιό.
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…