Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Παπαθανασίου: «Είναι όμορφο να παίζουν τα παιδιά σε ανοιχτά γήπεδα»

Παπαθανασίου: «Είναι όμορφο να παίζουν τα παιδιά σε ανοιχτά γήπεδα»

Παπαθανασίου

Ο προπονητής αναπτυξιακού της ΕΚΑΣΘ Γιάννης Παπαθανασίου, μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

Αναλυτικά τα όσα είπε Γιάννης Παπαθανσίου:

Για τη γιορτή του μίνι τουρνουά ΕΚΑΣΘ: 

«Η γιορτή του μίνι γίνεται κάθε χρόνο εδώ και 20-25 χρόνια περίπου. Συμμετέχουν επιλεγμένα παιδιά που παίζουν στο τουρνουά του μίνι, όπου οι αντίπαλοι προπονητές των ομάδων ψηφίζουν για τους MVP. Στο τέλος της χρονιάς, μαζεύουμε αυτούς τους MVP και τους καλούμε εδώ στη γιορτή.

Κάνουμε 4 ομάδες αγοριών και 2 κοριτσιών και διοργανώνουμε ένα μεγάλο τουρνουά, μαζί με κάποια διαγωνιστικά παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά μεταξύ τους. Παίρνει και πάρα πολλές ώρες όλο αυτό, αφού ξεκινάει στις 5 και τελειώνει γύρω στις 9:30 το βράδυ».

Για τα ανοιχτά γήπεδα: 

«Πολλοί μεγάλοι αθλητές του παρελθόντος περάσαν απ’ τα ανοιχτά γήπεδο. Ο καιρός στην Ελλάδα για 7-8 μήνες είναι εξαιρετικός. Είναι όμορφο να παίζει ένα παιδί σε εξωτερικό γήπεδο. Νομίζω ότι θα έχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση όταν θα παίζει και θα κάνει προπόνηση σ’ ανοιχτό γήπεδο. Εγώ είμαι υπέρ των ανοιχτών γηπέδων. Τα ανοιχτά γήπεδα είναι οι αντίστοιχες αλάνες του ποδοσφαίρου».

Για τη σύγκριση των παιδιών παλιά με τώρα: 

«Θα έλεγα ότι είναι πιο ψηλά τα παιδιά σε σχέση με παλαιότερα. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν είναι αθλητές, καλούμαστε εμείς να τους κάνουμε, οι ομάδες, οι προπονητές, γιατί τους λείπει η αλάνα, το παιχνίδι έξω».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

«Δώσε Πάσα», ή αλλιώς να ‘χαμε να λέγαμε

Από το «Δώσε Πάσα» στο δώσε καμιά πάσα ρε!… Ήταν ο Βαγγέλης Λιόλιος εκείνος που με σ…