Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παπαγιάννης: Πρωταγωνιστής κόντρα στη Λάρισα

Παπαγιάννης: Πρωταγωνιστής κόντρα στη Λάρισα

Παπαγιάννης

Ο Γιώργος Παπαγιάννης πρωταγωνίστησε στη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επί της Λάρισας με την οποία έγινε το 2-1 στη σειρά των ημιτελικών των πλέι οφ της 30ής Stoiximan Basket League. Ο διεθνής των «πράσινων» μέσα από τις επιδόσεις τους, σημείωσαν σειρά επιτευγμάτων.

Πιο ξεχωριστά η είσοδος του στην 20άδα των σκόρερ των ιστορικών λιστών του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης με τους 16 πόντους που είχε, έφτασε τους 1.132 με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο Πρωτάθλημα και μπήκε στην πρώτη 20άδα της λίστας στα χρόνια της Stoiximan Basket League αφού ξεπέρασε τον Στράτο Περπέρογλου που είχε 1.121 στην πενταετία 2007-2012.

Τα επιτεύγματα που σημείωσε ο Γιώργος Παπαγιάννης:

Είχε 6/8 δίποντα και φτάνοντας τα 368 εύστοχα με την πράσινη φανέλα, «έπιασε» στη 15η θέση της λίστας τον Νκο Χατζηβρέττα. Είχε εννιά αμυντικά ριμπάουντ με τα οποία «σκαρφάλωσε» μία θέση στη σχετική, ιστορική λίστα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Έφτασε τα 483 και άφησε πίσω του τον Νίκο Οικονόμου που είχε 479 στην επταετία 1992-1999.

Με τις τρεις τάπες που έκανε, έγινε ο 18ος μπλοκέρ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τις 165 και ξεπέρασε τους Ράιαν Στακ και Σαμίρ Γκούντα που είχαν από 164. Ο Παπαγιάννης με τους 16 πόντους και τα 10 ριμπάουντ του, έγινε ο 8ος της φετινής Stoiximan Basket League με 4+ double-double.

Έφτασε σε αυτήν την επίδοση μένοντας στο παρκέ για μόλις 23:57 ενώ στις τρεις προηγούμενες φορές που σημείωσε double-double δεν έπαιξε λιγότερο από 32:46. Ήταν παράλληλα η πρώτη φορά που συνδύασε τη διπλή, διψήφια επίδοση του σε πόντους και ριμπάουντ με μηδενική επίδοση λαθών.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…