Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Παναθηναϊκός: Τώρα κάνει… παιχνίδι ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς

Παναθηναϊκός: Τώρα κάνει… παιχνίδι ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς

Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς

Όλοι -κι αυτό είναι απόλυτα λογικό- επικεντρώθηκαν στο πρόσωπο του Ντέγιαν Ράντονιτς. Η αλήθεια είναι πως το… ζουμί στη φωτογραφία, με την οποία ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Σέρβου κόουτς, είναι ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς. Το γιατί θα σας το εξηγήσουμε αμέσως.

Πολλοί, μη μυημένοι, μπορεί να μην γνωρίζουν τι εστί Ραζνάτοβιτς. Ο Σέρβος μάνατζερ, με τις… μυθικές διασυνδέσεις, παίζει σε άλλο επίπεδο. Ως εκ τούτου, ακόμα κι αν πρόκειται για τον προπονητή του Παναθηναϊκού, δύσκολα μπαίνει στο αεροπλάνο. Βεβαίως, συνυπήρχε η παρουσίαση του «κολλητού του» Βασίλη Σπανούλη στο Περιστέρι, αλλά ούτε αυτό ήταν επαρκής λόγος, για τόσο… γκλαμουράτη εμφάνιση.

Επανασύνδεση και… παιχνίδι Ραζνάτοβιτς

Κάποια στιγμή οι σχέσεις του Παναθηναϊκού με τον Ραζνάτοβιτς είχαν χαλάσει. Είχαν περάσει σε επίπεδο… ψυχρού πολέμου. Η συμφωνία με τον Ράντονιτς είναι το πρώτο βήμα για την ομαλοποίηση των σχέσεων. Κι ο Σέρβος δικηγόρος κι ατζέντης δεν είναι τύπος, που θα μείνει στο περιθώριο. Είναι… starter, είναι «Παίκτης».

Ο Ραζνάτοβιτς θα κάνει… παιχνίδι. Είναι πρόδηλο ότι η επιλογή του να συνοδεύσει τον Ράντονιτς δεν ήταν τυχαία. Θέλησε να πάει παντού η φωτογραφία, στο δικό του ακροατήριο. Είναι σαν να έλεγε «εγώ είμαι εδώ». Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για φίλους και τους όποιους «εχθρούς». Κάτι σαν το… λιοντάρι, που κατουρά για να οριοθετήσει την περιοχή του.

Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς θα εμπλακεί στα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού και όχι μόνο. Ίσως όχι άμεσα, ίσως με μία – δύο πινελιές, όμως είναι δεδομένο ότι θα στηρίξει τον Ράντονιτς με νύχια και με δόντια. Άλλωστε, ο Ντέγιαν δεν είναι ο προπονητής των επτά θαλασσών και των πέντε ηπείρων.

Μεθοδικός προπονητής έδρας

Ο Ράντονιτς είναι κλασικό δείγμα σερβικής σχολής. Με στοχοπροσήλωση στην άμυνα, εστιάζει στο παιχνίδι ενέργειας, γι’ αυτό κι ο Ερυθρός Αστέρας ήταν -κυρίως- ομάδα έδρας. Άλλη εικόνα στα εντός, άλλη στα εκτός. Ταιριάζει σε αυτό που θέλει να φτιάξει ο Παναθηναϊκός, έχει μάθει να δουλεύει με χαμηλό μπάτζετ, να αναδεικνύει παίκτες. Παράλληλα, απέτυχε στην πρώτη προσπάθεια να βγει εκτός Σερβίας, χωρίς αυτό να προοιωνίζει τη συνέχεια της διαδρομής του.

Ο Παναθηναϊκός πήρε «κανονικό» προπονητή. Το ίδιο, βέβαια, ίσχυε και για τον Δημήτρη Πρίφτη. Σαφέστατα ο Ράντονιτς είναι κόουτς Ευρωλίγκας, όμως το σημαντικό δεν είναι ο Ράντονιτς, αλλά αυτός που τον έφερε. Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς είναι η… μεγάλη κίνηση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…