Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός: Αλλαγές πολλές,πάρα πολλές…

Παναθηναϊκός: Αλλαγές πολλές,πάρα πολλές…

PAO 1 e1655566732200 jpg

Η σεζόν τελείωσε και πλέον όλα δείχνουν πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι το καλοκαίρι των μεγάλων αλλαγών στον μπασκετικό Παναθηναϊκό.

Η περίοδος 2021/22 τελείωσε. Μια σεζόν που πολλοί θέλουν να ξεχάσουν. Οι λόγοι; Πάρα πολλοί. Πιο πρόσφατος ήταν η «σκούπα» στους τελικούς της Basket League από τον Ολυμπιακό, φλέρτ με την τελευταία θέση της Ευρωλίγκα είναι μερικά από τα πολλά που έγιναν φέτος. Εκτός των παραπάνω, υπήρξαν πολλές προσθαφαιρέσεις παικτών,προπονητών και σταφ. Όλα αυτά ήταν σε μια μικρή σύνοψη η σεζόν του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Πάμε στην επόμενη μέρα. Είναι δύσκολη και κρίσιμη για το «Τριφύλλι. Με βάση τα τρέχοντα δεδομένα όλα δείχνουν πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι το καλοκαίρι των αλλαγών. Όσον αφορά το διοικητικό το τοπίο παραμένει ασαφές. Οι τελευταίες κινήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, άφησαν την εντύπωση πως ενεργοποιείται ξανά. Πρόσφατη κίνηση ήταν η επίσκεψη του στα γραφεία της ΕΟΚ, διαμαρτυρόμενος για την διαιτησία. Μένει λοιπόν να φανεί αν θα επιστρέψει και πάλι και να γίνει ο βασικός χρηματοδότης, ή και η νέα σεζόν να κυλήσει και πάλι με την λογική έσοδα/έξοδα, ή να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Το κλίμα της αβεβαιότητας υπάρχει και στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο Γιώργος Βόβορας είναι απίθανο να συνεχίσει στον «Πράσινο» πάγκο, ενώ το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Ακόμα περισσότερο «σκοτάδι» επικρατεί στα θέμα του ρόστερ. Κλειστό συμβόλαιο έχουν ο Νέντοβιτς και ο Σάντ-Ρος. Όσον αφορά τον Ντάριλ Μέικον υπάρχει οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο. Ο Τζέρεμι Έβανς και ο Πέιτον Σίβα θα αποτελέσουν παρελθόν. Οψιόν υπάρχει και για τους Γιόβιτς και Ουάιτ, αλλά οι πιθανότητες να φύγουν αμφότεροι είναι αυξημένες.

Στον Ελληνικό κορμό τώρα, συμβόλαιο μέχρι το 2025 έχουν οι Μαντζούκας και Χουγκάζ, ενώ ο νεαρός Σαμοντούροβ είναι «δεμένος» ως το 2028. Οι δύο «Παπ» (Παπαγιάννης,Παπαπέτρου) έχουν συμβόλαιο μέχρι το 2023. Η ρήτρα για τον δεύτερο είναι τέσσερα εκατομμύρια και είναι δύσκολο να καλυφθεί από σύλλογο του NBA.

Την ελευθέρας τους αναμένεται να εξασφαλίσουν Μποχωρίδης και Κασελάκης, ενώ οψιόν ανανέωσης υπάρχει για τον Βασίλη Καββαδά.

Σε ότι έχει να κάνει με τους ξένους, θα υπάρξουν αλλαγές σε 3-4 παίκτες. Κλεισμένος είναι ήδη ο Πάρις Λι, και ο Παναθηναϊκός είναι κοντά στον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη.

Τα πάντα θα κριθούν από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στο διοικητικό και το τι μπάτζετ θα καθοριστεί

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…