Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναγιωτόπουλος στον OverFM: «Οι τελικοί ανάμεσα σε Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό θα είναι απρόβλεπτοι»

Παναγιωτόπουλος στον OverFM: «Οι τελικοί ανάμεσα σε Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό θα είναι απρόβλεπτοι»

Παναγιωτόπουλος

Ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος μίλησε στον «αέρα» του Over FM και στη Λένα Καραλή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Ζενίτ, αλλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Η Ζενίτ πραγματοποίησε μια τεράστια έκπληξη φέτος κατακτώντας το πρωτάθλημα της VTB League. Ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος μίλησε στον αέρα του Over FM και στη Λένα Καραλή γι’ αυτήν την τεράστια επιτυχία της ο ομάδας, αλλά και για τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων από την Euroleague.

Επίσης, ο βοηθός του Τσάβι Πασκουάλ αναφέρθηκε και στον τρόπο του αντιμετώπισαν τις συνθήκες που διαμορφώθηκα από τον πόλεμο, ενώ στο τέλος έκανε μια ιδική αναφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο μέλλον το δικού του και του τεχνικού τιμ της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος στο C-Over page:

Για την ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς:

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η χρονιά ήταν πολύ ιδιαίτερη για όλο τον κόσμο και για όλες τις κοινωνικές θέσεις και καταστάσεις, αλλά και για την καθημερινότητα την οποία βιώνουμε όλοι, δεν ήταν μόνο στο αθλητικό κομμάτι. Όπως είναι φανερό επηρεάστηκε και το αθλητικό κομμάτι σε ένα πολύ – πολύ μεγάλο ποσοστό, καλώς ή κακώς, που είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις, δύσκολες καταστάσεις για όλους. Επίσης, συνθήκες οι οποίες διαμορφώθηκαν οι οποίες ήταν πρωτόγνωρες. Η χρονιά ήταν ιδιαίτερη και κάποιες φορές μέσα από τις ιδιαιτερότητες γνωρίζεις καλύτερα και τον εαυτό σου και άλλες καταστάσεις και βλέπεις και τα όρια σου και από εκεί και πέρα μπορείς και γίνεσαι καλύτερος και να εξελίσσεται. Αυτό το πιο σημαντικό».

Για τον πόλεμο και πόσο δύσκολο ήταν να το αντιμετωπίσουν:

«Το πιο σημαντικό που κάναμε όλοι για να μπορέσουμε να περάσουμε αυτήν την κατάσταση, είναι να έχεις μία συγκέντρωση και μια θέληση, να είσαι σε ένα γκρουπ ανθρώπων που είναι υπέρ της ένωσης, της σύνθεσης και της αποδόμησης. Οι σχέσεις οι οποίες είχαν δομηθεί ήταν πολύ – πολύ σημαντικές και δείχνει πόσο πολύ σωστά διαμορφώθηκαν κάποιες συνθήκες και τι δυνατότητες έχει αυτή η ομάδα, αυτό το γκρουπ των αθλητών και των ανθρώπων οι οποίοι τρέχουν την ομάδα για να μπορέσουν να κάνουν κάτι μεγάλο τη φετινή σεζόν.

Για τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων από την Euroleague:

«Δεν μπορώ να κρύψω ότι υπήρχε μία απογοήτευση σε μας για το γεγονός ότι δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουμε στην Euroleague που πιστεύω ότι ήμασταν σε μία πολύ καλή κατάσταση και βαθμολογικά. Αυτή η ομάδα θα μπορούσε να κάνει κάτι πολύ δυνατό φέτος και γι’ αυτό ήμασταν πεπεισμένοι.

Αυτό είχε να κάνει και με το ταλέντο και με τους χαρακτήρες τον παικτών, αλλά και με τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί και είχαμε διαμορφώσει, οπότε η απογοήτευση ήταν έκδηλη. Νιώθουμε και λίγο πίκρα γιατί κάποια γεγονότα δεν μας αφήνουν να ολοκληρώσουμε αυτό το πράγμα με μια άλλη εικόνα και στην Ευρώπη, δηλαδή να είχαμε διεκδικήσει την είσοδο μας στο Final Four, το οποίο θα το διεκδικούσαμε πάρα πολύ έντονα, αλλά και να κάναμε και κάποια άλλα βήματα παραπάνω

Ωστόσο, μπορέσαμε και βρήκαμε τον τρόπο και κάναμε κάτι το οποίο είναι ιστορικό, γιατί η ομάδα ήταν για πρώτη φορά στους τελικούς και κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο το οποίο ήταν κάτι πάρα – πάρα – πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί. Άρα, η ικανοποίηση είναι τεραστία για τις προσπάθειες οι οποίες γίνανε και καθένας, είτε μείνει – είτε φύγει, έχει γίνει μέλος της ομάδας πλέον και έχει γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην πόλη και στο κλαμπ»

Για το συναίσθημα να κατακτάς πρωτάθλημα στην Ελλάδα και την Ρωσία:

«Η χαρά της επιτυχίας και οι σχέσεις οι οποίες δομείς με τους ανθρώπους, η πορεία, ο αγώνας, οι αγωνίες μέχρι να φτάσεις στο στόχο και να κατακτήσεις το στόχο τον οποίο έχεις θέσει είναι πάντα ένα πολύ – πολύ όμορφο συναίσθημα και ένα συναίσθημα πληρότητας. Αυτό το συναίσθημα της πληρότητας και των σχέσεων των οποίων και έχεις δομήσει με ανθρώπους που διεκδικείς τον ίδιο στόχο, είναι το πιο μεγάλο πράγμα, αλλά και η χαρά την οποία δίνεις σε ανθρώπους οι οποίοι ταυτίζονται με εσένα και την προσπάθεια σου. Άρα, η χαρά είναι ίδια, αλλά κάθε τίτλος είναι διαφορετικός, κάθε πρωτάθλημα είναι διαφορετικό, αλλά αυτό το πρωτάθλημα είναι σε μια ξένη χώρα που είναι διαφορετικό ‘’βιβλίο’’ γιατί είναι και η συνθήκη αυτή, αλλά η χαρά είναι ίδια».

Για το γεγονός ότι η έδρα της ΤΣΣΚΑ είχε κόσμο και της Ζενίτ, ενώ στην Ελλάδα δεν γίνεται κάτι αντίστοιχο:

«Αυτό δυστυχώς είναι μια παθογένεια της κοινωνίας μας, η οποία εμπεριέχει και τον αθλητισμό. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο αθλητικό κομμάτι δυστυχώς, η διαφορά της κουλτούρας είναι πολύ μεγάλη όσον αφορά την κουλτούρα των σπορ και αυτό που όλοι πρέπει ι να κάνουμε είναι βήματα προς τα μπροστά, να είμαστε περισσότερο ανεκτική σε πράγματα και καταστάσεις και να έχουμε ένα μικρότερο ‘’εγώ’’ για μπορούμε να ακούμε τον άλλον, ώστε να μπορούμε να συναλλασόμαστε, να έχουμε ένα διάλογο και να δεχόμαστε τη νίκη ή την ήττα που είναι μέσα στο πλαίσιο του παιχνιδιού»

Για το ελληνικό πρωτάθλημα:

«Η επιστροφή του Ολυμπιακού βοήθησε να ανέβει το επίπεδο του πρωταθλήματος, γιατί είναι ένα τεράστιος σύλλογος που δίνει μια άλλη δυναμική και αίγλη στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός σε οποιαδήποτε κατάσταση και να είναι… αυτές οι δύο ομάδες θα είναι οι κορυφαίες. Το θέμα είναι και οι υπόλοιπες ομάδες να κάνουν όπως είδαμε φέτος μια πολύ δυνατή Λάρισα, ένα Κολοσσό ο οποίος κατά τη διάρκεια της σεζόν γινόταν πολύ καλή δουλεία. Ωστόσο, ήταν και οι άλλες ομάδες που το οικονομικό και όλα αυτά δημιούργησαν μια συνθήκη πολύ περίεργη και δύσκολη.

Πρέπει για να ανέβει το ελληνικό μπάσκετ και όλοι να διασφαλιστούν τουλάχιστον κάποια πράγματα και να βελτιώσουμε το προϊόν. Η γνώση, η τεχνογνωσία και το ταλέντο υπάρχει, το θέμα είναι να υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση και μια καλύτερη οργανώσει, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Ο Ολυμπιακός αυτήν την περίοδο δείχνει να είναι ένα βήμα πιο μπροστά, γιατί ο Παναθηναϊκός είχε μια δύσκολη χρονιά, αλλά οι τελικοί είναι απρόβλεπτοι αγώνες και κάθε παιχνίδι είναι μια διαφορετική ‘’ιστορία’’, οπότε δεν μπορεί να πεις δεδομένα ότι αυτός θα πάρει το πρωτάθλημα ή θα το πάρει κάποιος άλλος. Θα είναι ένα δύσκολο ζευγάρι».

Για τον μέλλον του:

«Εμείς έχουμε συμβόλαιο, βέβαια πολλές φορές κάποια πράγματα διαφοροποιούνται. Το τι θα συμβεί δεν είναι κάτι που το ξέρω και μιλάω απόλυτα ειλικρινά. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχουμε συμβόλαιο με την ομάδα, αυτό γνωρίζω, αυτό ξέρω και δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Από εκεί και πέρα όλα τα πράγματα και στη ζωή διαφοροποιούνται, αλλάζουνε… Σίγουρα με τον Τσάβι θα είμαστε μαζί σε ότι και αν κάνουμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…