Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ο Γκίκας 6ος ριμπάουντερ στην ιστορία του Προμηθέα

Ο Γκίκας 6ος ριμπάουντερ στην ιστορία του Προμηθέα

B0F02E32 2148 49FD 97F7 15C137BAB105 jpeg

Νέο ατομικό ρεκόρ σημείωσε ο Νίκος Γκίκας στην χθεσινή αναμέτρηση του Προμηθέα με τον Ολυμπιακό.

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο Νίκος Γκίκας τελείωσε το παιχνίδι με 10 ασίστ, φτάνοντας σε διψήφια επίδοση για πρώτη φορά φέτος αφού η προηγούμενη καλύτερη του στη σεζόν ήταν εκείνη των επτά ασίστ στην πρεμιέρα με το Περιστέρι Vitabiotics και στην πρεμιέρα των πλέι οφ με την ΑΕΚ. Είναι η πρώτη διψήφια επίδοση ασίστ των φετινών πλέι οφ αφού το προηγούμενο ρεκόρ ήταν εκείνο των εννιά ασίστ του Άντονι Κάουαν στον πρώτο προημιτελικό του Άρη με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Ακόμη ο διεθνής γκαρντ με τα πέντε ριμπάουντ που μάζεψε, «σκαρφάλωσε» μία θέση στην ιστορική λίστα του Προμηθέα στη Stoiximan Basket League. Είναι πλέον στην 6η αφού έφτασε τα 270 και ξεπέρασε τον Χρήστο Σαλούστρο που είχε 265 στη διετία 2017-19.

Ο Γκίκας έκανε τη μοναδική τάπα του Προμηθέα στο ματς και αυτή ήταν η 10η της καριέρας του στη Stoiximan Basket League.

Ακόμη για τον Προμηθέα…

*Ο Δημήτρης Αγραβάνης είχε 3/3 δίποντα με τα οποία ξεπέρασε τα 400 στην καριέρα του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Ο διεθνής φόργουορντ μετράει πλέον 402/734 (54,76%) σε 225 αγώνες στην κατηγορία.

*Με τους έξι πόντους του στο δεύτερο ματς της σειράς, ο Τζεράι Γκραντ έγινε ο 7ος στην ιστορία του Προμηθέα που έφτασε τους 600+.

*Ο Κέντρικ Ρέι μπήκε στην πρώτη 10άδα των πασέρ του Προμηθέα στη Stoiximan Basket League. Ο Αμερικανός με τις δύο ασίστ που είχε σήμερα, έφτασε τις 84, ξεπέρασε τον Χρήστο Σαλούστρο και τον Ρίον Μπράουν που είχαν από 82 ενώ «έπιασε» στην 8η θέση τον αντίπαλο του σήμερα, Μιχάλη Λούντζη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …