Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Μάνδρα: Βαριές ποινές φυλάκισης, αλλά εξαγοράσιμες, για την φονική πλημμύρα

Μάνδρα: Βαριές ποινές φυλάκισης, αλλά εξαγοράσιμες, για την φονική πλημμύρα

Μάνδρα
Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κρίθηκαν σήμερα, Πέμπτη, οι ποινές των υπεύθυνων για την φονική πλημμύρα στην Μάνδρα το Νοέμβριο του 2017.

Με ποινές φυλάκισης που ξεπερνούν και τα 6 χρόνια στους καταδικασθέντες έριξε σήμερα αυλαία η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης της πλημμύρας στη Μάνδρα.

Μάνδρα: Ποινές από τα δικαστήρια

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή 5 ετών και 19 μηνών σε 3 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ένας αντιπεριφερειάρχης. Σε ποινή 5 ετών και 14 μηνών καταδικάστηκαν τέσσερις ακόμη κατηγορούμενοι – ανάμεσα στους οποίους ο έτερος αντιπεριφερριάρχης που κρίθηκε ένοχος.

Ποινή 4 ετών και 22 μηνών επιβλήθηκε και στην πρώην Δήμαρχο Μάνδρας.

Σημειώνεται πως οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 7 ευρώ ημερησίως, ενώ σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Υιοθετώντας και την πρόταση της Εισαγγελέως, το Δικαστήριο αναγνώρισε σε όλους τους κατηγορούμενους μόνο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ενώ απέρριψε όλα τα υπόλοιπα που αιτήθηκαν.

Σύμφωνα με την απόφαση, με βάση τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα που είχε ο καθένας, άλλοι κρίθηκαν ένοχοι για 18 ανθρωποκτονίες και άλλοι για 25.

Στο δικαστήριο παρούσα – αν και έχει αθωωθεί- ήταν σήμερα και η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…