Κεντρική Elite League Λαζός για Φίλιππο Βέροιας: «Θα επιστρέψει στην Α2»

Λαζός για Φίλιππο Βέροιας: «Θα επιστρέψει στην Α2»

Φίλιππος Βέροιας

Ο πρόεδρος του Φίλιππου Βέροιας, αλλά και της ΕΚΑΣΚΕΜ, Ηλίας Λαζός, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τους Λεωνίδα Πιστιόλη και Κώστα Ζαφείρη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Φίλιππος Βέροιας:

Για το camp σε συνεργασία με Ντέιβιντ Ίνγκραμ και Βαγγέλη Αλεξανδρή: 

«Αυτές τις μέρες είναι στη Θεσσαλονίκη ο Ίνγκραμ, κάνει αρκετά camp σε πόλεις. Τώρα «τρέχει» το camp του στη Θεσσαλονίκη και μετά 29 Ιουνίου με 1 Ιουλίου θα είναι εδώ πρωί και απόγευμα. Είναι ένα camp που θα λειτουργεί 4 ώρες πρωί και 3 ώρες απόγευμα, μιλάμε για 21 ώρες γεμάτες μπάσκετ.

Είμαι πολύ χαρούμενος. Εύχομαι να ‘χουμε την ανταπόκριση που θέλουμε. Βέβαια κάποια παιδάκια θα έχουν φύγει εκείνες τις μέρες, αλλά πιστεύω θα έχουμε την ανταπόκριση να κάνουμε κάτι όμορφο και μες στο καλοκαίρι».

Για την περασμένη σεζόν: 

«Είχα και έχω την αίσθηση ότι η ομάδα που κάναμε σ’ επίπεδο έμψυχου υλικού ήταν η πιο γεμάτη που είχαμε ποτέ. Βέβαια,υπάρχουν οι σκέψεις, η χημεία που δε λειτούργησαν όπως τα προηγούμενα χρόνια. Σίγουρα όλοι κάναμε τα λάθη μας, πρώτος και κύριος ευθύνομαι εγώ γιατί είμαι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις.

Το μπάσκετ έχει τα πάνω και τα κάτω του, έχουμε περάσει από κάθε κατηγορία, κάποια στιγμή θα ξαναγυρίσουμε. Σηκώνουμε τα μανίκια και προχωράμε. Ήταν ένας κύκλος, τα παιδιά που ήταν στην ομάδα ήταν αρκετά χρόνια».

Για το πλάνο της νέας σεζόν: 

«Ο προπονητής μας την επόμενη αγωνιστική σεζόν θα ‘ναι ο Θέμης ο Κοθράς. Αυτό ήταν ένα προαποφασισμένο πλάνο, ασχέτως της παρένθεσης του Ντίνου Καλαμπάκου για 2-3 μήνες. Το πλάνο που έχουμε κάνει είναι 3ετίας, να βγάλουμε κάποια παιδιά στην Α2.

Στην Α2 δεν κοιτούσαμε πολύ στο να ‘ρθουν κάποια παιδιά απ’ τις ακαδημίες να πλαισιώσουν το ρόστερ μας, τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να συμβεί αυτό. Θα κάνουμε πράγματα, έχουμε όρεξη. Είναι μια πολύ μεγάλη μεταβατική περίοδος αυτή, γιατί μετά από 5 χρόνια ψάχνουμε 10-12 παίκτες να στελεχώσουμε το ρόστερ μας».

Για το τουρνουά «Δημήτρης Γκίμας»: 

«Πέρυσι που ξεκινήσαμε με την υποστήριξη του αντιδημάρχου αθλητισμού, είχαμε πει να το καθιερώσουμε ως θεσμό. Προχθές μίλησα μαζί του για το camp εδώ και για κάποιες βοήθειες που ήθελα και μας είπε κιόλας ότι είμαστε έτοιμοι για το τουρνουά του Δημήτρη Γκίμα που θα γίνει τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου, κάπου εκεί.

Φυσικά και θα το διοργανώσουμε, είναι νωρίς για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν, αλλά η φιλοδοξία μας είναι να γίνεται για πολλά χρόνια από ‘δω και πέρα».

Για όσα αντιμετωπίζει η ΕΚΑΣΚΕΜ: 

«Έχει μεγάλες αποστάσεις η Ένωση. Το πρόβλημα όλων των ομάδων είναι το οικονομικό, των μετακινήσεων. Αυτό ήταν το κύριο πρόβλημα και μετά υπάρχουν προβλήματα με κάποιες ομάδες που θέλουν να μπουν στο μητρώο και τις βοηθάμε. Περιμένουμε τις προκηρύξεις και τη γραμμή που θα μας δώσει η Ομοσπονδία.

Θα δοθεί μεγάλο βάρος στο αναπτυξιακό. Είναι γενικά ένα «σταυρόλεξο» για δυνατούς λύτες. Μιλάμε με την Επιτροπή του πρωταθλήματος, έχουμε κάνει κάποιο προσχέδιο. Περιμένουμε τις οριστικές γραμμές που θα μας δώσει η Ομοσπονδία για να φτιάξουμε κι εμείς το πρωτάθλημα όπως θέλουμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Δαδάλας: «Το παιχνίδι της χρονιάς αυτό με τον Φίλιππο Βέροιας»

Ο προπονητής της Γέφυρας τόνισε την κρισιμότητα του παιχνιδιού με τον Φίλιππο Βέροιας Παιχ…