Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο ΚΕΔ: Παιδιά κι απόπαιδα

ΚΕΔ: Παιδιά κι απόπαιδα

Παντελίδης ΚΕΔ

Αιχμηρή επιστολή στην ΚΕΔ απέστειλε ο διαιτητής Κυριάκος Παντελίδης. Όπως καταγγείλει, δεν ορίστηκε παράτυπα.

Αναλυτικά η επιστολή Παντελίδη στην ΚΕΔ:

«Με την παρούσα, θα ήθελα να θέσω υπόψη σας τα παρακάτω που αφορούν το πρόσωπο μου ως αξιολογημένου διαιτητή  Α1 κατηγορίας μπάσκετ.

  1. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είμαι αξιολογημένος διαιτητής στην Α1 εθνική κατηγορία από το έτος 2009, συμμετέχοντας ανελλιπώς και με επιτυχία σε όλες τα προβλεπόμενα επιμορφωτικά σεμινάρια, στις γραπτές εξετάσεις και στις εξετάσεις φυσικής κατάστασης. Επιτυχής ήταν άλλωστε και η συμμετοχή μου και στο τελευταίο σεμινάριο της ΟΔΚΕ πέρυσι τον Αύγουστο στην Θεσσαλονίκη, όπου  συμμετείχα επιτυχώς  στις γραπτές και αγωνιστικές εξετάσεις φυσικής κατάστασης κατά τα προσδοκώμενα, με αποτέλεσμα αυτοδικαίως να συμπεριληφθώ στους πίνακες διαιτητών της Α1 Εθνικής Κατηγορίας της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου 2021-2022.

Σημειωτέον ότι, συμπεριλαμβάνομαι στους πίνακες Εθνικών Κατηγοριών από το 2000, έχοντας συμμετάσχει σε περισσότερους από 400 αγώνες, συμπεριλαμβανομένων άνω των 100 στην Α1 κατηγορία όπως επίσης  έχω οριστεί  σε Τελικό Κυπέλου.. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας θυμίσω ότι την αγωνιστική χρονιά 2020-2021 ορίστηκα σε 17 αγώνες Α1, συμμετείχα στην σειρά των τελικών μεταξύ των ομάδων  ΠΑΟ – Λαύριο. Και όλα αυτά χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

  1. Προ της έναρξης της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και μέχρι τις αρχές του μήνα Σεπτεμβρίου 2021 οριζόμουν και συμμετείχα κανονικά σε φιλικούς αγώνες προετοιμασίας Α1 Εθνικής Κατηγορίας καθώς και σε αγώνες Κυπέλου, ενώ με την αναδιάρθρωση της ΚΕΔ, κατόπιν της εκλογής της νέας διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, δεν έχω οριστεί σε κανέναν (!) αγώνα της Α1 εθνικής κατηγορίας και ενώ πλέον το πρωτάθλημα τελειώνει αφού διεξάγονται οι αγώνες των τελικών  και σε κανένα αγώνα Κυπέλου. Ειδικότερα στην αγωνιστική περίοδο που έληξε (2021-2022) με ορίσατε μόνον σε αγώνες  Β Εθνικής κατηγορίας  .

Οι ορισμοί μου αυτοί σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην διαιτητική μου αξία ούτε βέβαια στην κατηγορία που ανήκω.

  1. Κατ’ επανάληψη ζήτησα προφορικά την ακύρωση του προαναφερόμενου παράνομου, άτυπου και σιωπηρού αποκλεισμού μου από τον ορισμό μου ως διαιτητού στους αγώνες της Α1 κατηγορίας, που μου έχετε επιβάλει Εσείς,  ως  Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΟΚ, κατά παράβαση θεμελιωδών αρχών του δικαίου, του αθλητικού νόμου, του εσωτερικού κανονισμού και του κανονισμού διαιτησίας της ΕΟΚ, περαιτέρω δε ζήτησα και τον υποχρεωτικό για την ΚΕΔ ορισμό μου, ως διαιτητού, στους αγώνες αρμοδιότητάς της πλην όμως μάταια.

Η αντιμετώπιση αυτή από μέρους σας συνιστά  παράβαση της διατάξεως του άρθρου 281 Α.Κ., δηλαδή καταχρηστική εκ μέρους σας  άσκηση του απορρέοντος από τον κανονισμό λειτουργίας της ΚΕΔ δικαιώματος να ορίζετε τους διαιτητές των εθνικών πρωταθλημάτων.

Επισημαίνω με αγανάκτηση, λόγω της απολύτως άδικης μεταχείρισής μου, ότι   η παράλειψη σας  αυτή υπερβαίνει προφανώς τα όρια που επιβάλλονται από την καλή πίστη, τα χρηστά ήθη και τον εν γένει σκοπό του δικαιώματος του σχετικού με τον ορισμό διαιτητών, ενώ περαιτέρω, με την παράβαση αυτή  δημιουργήθηκε σε βάρος μου κατάσταση μη ανεκτή κατά τις περί δικαίου και ηθικής αντιλήψεις του μέσου, ηθικά αρτίου, κοινωνικού ανθρώπου, αφού η συμπεριφορά σας υπήρξε μειωτική και απαξιωτική για εμένα, λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι είμαι διαιτητής αξιολογημένος στην Α1 κατηγορία, όπως προεξέθεσα και γνωστός στον χώρο του Ελληνικού μπάσκετ.

  1. Ενόψει των παραπάνω και δεδομένου ότι δεν έχω ελεγχθεί πειθαρχικά, ούτε, όπως προκύπτει από τις παρατηρήσεις μου, έχω τιμωρηθεί για ανεπαρκή απόδοση κατά το παρελθόν, επιφυλασσόμενος όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου,

Ζητώ, όπως άλλωστε έχετε υποχρέωση,  να με ενημερώσετε άμεσα για τους λόγους για τους οποίους  δεν με ορίσατε σε κανένα από τους αγώνες  της Α1 Εθνικής Κατηγορίας στην οποία κατά τα ανωτέρω ήμουν αξιολογημένος, αναλογικά πάντα με την εμπειρία και τις ικανότητές μου και με συχνότητα ανάλογη με αυτήν που ορίζονται οι υπόλοιποι συνάδελφοι μου με τα ίδια προσόντα .

Σας δηλώνω δια της παρούσης ότι η παραπάνω συμπεριφορά σας μου δημιουργεί τεράστια ηθική και οικονομική ζημιά και ότι επιφυλάσσομαι κάθε δικαιώματός μου».

   Μετά τιμής

Ο δηλών, αιτών κλπ

Κυριάκος Παντελίδης

 Διαιτητής Α1

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ορίστηκαν οι διαιτητές του δεύτερου τελικού

Ορίστηκαν οι διαιτητές που θα διευθύνουν τον δεύτερο τελικό της Basket League την Τρίτη 14…