Κεντρική Basket League Ολυμπιακός «Καυτός» Παπανικολάου κόντρα στον Προμηθέα

«Καυτός» Παπανικολάου κόντρα στον Προμηθέα

Παπανικολάου

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στο Game 3 των ημιτελικών με τον Προμηθέα και πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή εμφάνιση του έχοντας 30 ranking. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 23 βαθμών που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή. Ήταν όμως κάτι περισσότερο από αυτό.

Η αποψινή ήταν, με βάση τους αριθμούς, η τρίτη καλύτερη από τις 261 εμφανίσεις του Κώστα Παπανικολάου στη Stoiximan Basket League. Ήταν η τρίτη φορά που είχε «30άρα» στο ranking αφού είχε 32 στο εντός έδρας ματς με την Καβάλα της σεζόν 2011-12 και 31 στο εντός έδρας ματς με τον Ηλυσιακό της σεζόν 2012-13. Η σημερινή, πάντα βάσει του ranking, ήταν η καλύτερη από τις τελευταίες 153 εμφανίσεις του στο Πρωτάθλημα.

Ο 32χρονος φόργουορντ είχε «γεμάτη» στατιστική μέσα από την οποία ξεχώρισαν ίσως οι επτά ασίστ που αποτελούν ατομικό ρεκόρ περιόδου αφού είχε έξι στο ματς της 19ης αγωνιστικής με το Περιστέρι Vitabiotics. Ο διεθνής φόργουορντ έμεινε μία ασίστ μακριά από το ρεκόρ καριέρας του.

Με αυτές τις επτά ασίστ του αποψινού αγώνα, ο Κώστας Παπανικολάου «έπιασε» τον Ντέιβιντ Ρίβερς στην 9η θέση των πασέρ του Ολυμπιακού στη Stoiximan Basket League έχοντας από 376.

Με τη 261η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα, ο Παπανικολάου «έπιασε» τον Φάνη Κουμπούρα στην 75η θέση της ιστορικής λίστας της Stoiximan Basket League

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…