Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Κατερίνα Δελή: Οι πλάκες με τη Βάσω Μπεσκάκη και το… μοντέλο στο Μπάρι

Κατερίνα Δελή: Οι πλάκες με τη Βάσω Μπεσκάκη και το… μοντέλο στο Μπάρι

deli 1024x576 1 e1655149484600 jpg

Όπως αναφέρει η ΕΟΚ το μπάσκετ ήταν η αιτία να γνωριστούν… Πρώτα αντίπαλες, μετά συμπαίκτριες και στη συνέχεια φίλες για πάντα. Μια κοινή πορεία στα παρκέ που εξελίχθηκε σε μια σχέση ζωής. Η Βάσω Μπεσκάκη άλλωστε είχε μόνο φίλους και αυτό δεν είναι υπερβολή.

Η Κατερίνα Δελή έχει να θυμάται πολλά από τη Βάσω Μπεσκάκη. Και όχι μόνο από τις Εθνικές Ομάδες και τον Σπόρτιγκ.

«Καταρχήν μαζί με την Κλιγκοπούλου με φώναζαν ‘’κοντή’’ κάτι το οποίο μου έμεινε και αφού σταματήσαμε το μπάσκετ. Ήμασταν μαζί από κορασίδες και νεανίδες στις Εθνικές Ομάδες και μέναμε μάλιστα πολλές φορές και στο ίδιο δωμάτιο στις αποστολές» λέει η Κατερίνα Δελή.

Οι μνήμες παραμένουν άσβεστες όπως και πολλά περιστατικά μέσα στα παρκέ. «Στη Βάσω και στη Σοφία (Κλιγκοπούλου) πάντα έκανα πλάκα για το πώς θα πρέπει να ποστάρουν. Πολλές φορές τους έδειχνα τις κινήσεις που έπρεπε να κάνουν και γελούσαμε. Θυμάμαι επίσης όταν είχαμε σταματήσει το μπάσκετ σε ένα φιλικό παιχνίδι για φιλανθρωπικό σκοπό στα Λιόσια αποφάσισαν οι δύο ψηλές να μου κάνουν παγίδα στο κέντρο του γηπέδου όταν κατέβαζα την μπάλα. Καταλαβαίνετε τι έγινε…».

vasso deli
Κατερίνα Δελή: Οι πλάκες με τη Βάσω Μπεσκάκη και το… μοντέλο στο Μπάρι 3

Ένα σκηνικό που θυμάται χαρακτηριστικά η Κατερίνα Δελή εκτυλίχθηκε στο Μπάρι της Ιταλίας σε αποστολή της Εθνικής Ομάδας. Κάποιες είχαν την φαεινή ιδέα να την… μετατρέψουν σε μοντέλο με φόρεμα της Βάσως Μπεσκάκη. «Αποφασίσαμε να βάλω ένα φόρεμα της Βάσως σε αποστολή με την Εθνική Γυναικών στο Μπάρι της Ιταλίας…. Μου είχαν τοποθετήσει και μαξιλάρια για περιφέρεια με την Βάσω να φωνάζει μήπως σκίσω το φόρεμα της. Εμένα το φόρεμα μου έφτανε πολύ κάτω από το γόνατο και η Βάσω όταν το φορούσε ήταν μίνι.  Με είχαν βάψει, είχα φορέσει τα αθλητικά παπούτσια της Βάσως και τις ψηλές κάλτσες της και έκανα πασαρέλα σε ένα δωμάτιο παρουσία όλης της ομάδας και φυσικά έγινε χαλασμός».

Η Βάσω Μπεσκάκη δεν λείπει μόνο στους φίλους της…. Λείπει σε όλους μας με το κενό της να είναι δυσαναπλήρωτο. Από αύριο Τρίτη ως και την Πέμπτη (14-16 Ιουνίου), στο ΚΓ «Α. Παπανδρέου» στο Περιστέρι θα διεξαχθεί  το 1ο διεθνές τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη» με τη συμμετοχή της Εθνικής Γυναικών, της πρωταθλήτριας Ευρώπης Σερβίας, της Κροατίας και της Πολωνίας για να τιμηθεί η μνήμη της.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

«Δώσε Πάσα», ή αλλιώς να ‘χαμε να λέγαμε

Από το «Δώσε Πάσα» στο δώσε καμιά πάσα ρε!… Ήταν ο Βαγγέλης Λιόλιος εκείνος που με σ…