Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κατέχη για τον Α.Ο. Σχέρια: «Ο προγραμματισμός διάθεσης του γηπέδου στις ομάδες να γίνεται από το καλοκαίρι»

Κατέχη για τον Α.Ο. Σχέρια: «Ο προγραμματισμός διάθεσης του γηπέδου στις ομάδες να γίνεται από το καλοκαίρι»

Σχέρια

Η πρόεδρος του Α.Ο. Σχέρια (ΕΣΚΑΒΔΕ), Νατάσα Κατέχη, έκανε τη δική της παρέμβαση στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

Αναλυτικά τα όσα είπε η πρόεδρος του Α.Ο. Σχέρια:

Για τον Α.Ο. Σχερία: 

«Είναι ένα σωματείο που ιδρύθηκε το 1988 από μια παρέα συμμαθητών που είχαν όνειρο να φτιάξουν μια γυναικεία ομάδα μπάσκετ. Από τα αρχικά μέλη συνεχίζουν να βοηθούν την ομάδα και να ‘ναι κοντά 3-4 άτομα και τώρα έχει πλαισιωθεί η ομάδα και από νέα μέλη, που είτε ασχολούνταν με το μπάσκετ, είτε έπαιζαν, είτε είχαν θέση προπονητή, έφορου και τα λοιπά.

Η ομάδα έχει υπάρξει στην Α2, στη Β’ Εθνική, γενικά είχε μια αξιοπρεπέστατη πορεία για αρκετά χρόνια».

Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν: 

«Έχουν δυσκολέψει τα πράγματα, γιατί στην Κέρκυρα υπάρχει σοβαρή έλλειψη γηπέδων και αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα στο να έρθουν τα παιδιά να αθληθούν και ειδικότερα στο μπάσκετ. Εδώ το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η κατανομή ωρών και το πότε θα διατεθεί το γήπεδο στον κάθε σύλλογο, δίνονται τον Οκτώβρη.

Εκείνη την εποχή, έχουν κατασταλάξει όλα τα παιδιά στα μαθήματά τους, στο τι θέλουν να κάνουν, οπότε μετά είναι πολύ δύσκολο να προσαρμόσουν το πρόγραμμά τους. Αυτό είναι ένα πρόβλημα της πολιτείας και της τοπικής αρχής της Κέρκυρας, όπου θα έπρεπε να κινεί τα «νήματα» μες στο καλοκαίρι, έτσι ώστε να μπορούν τα παιδιά να είναι στο σύλλογο.

Για τα κορίτσια είναι ακόμα πιο δύσκολο, διότι θεωρούνται λίγο πιο αδύναμα, μην κάνουν προπονήσεις σε ανοιχτό γήπεδο, μη χτυπήσουν. Τ’ αγόρια εκ των πραγμάτων είναι λίγο πιο σκληραγωγημένα».

Για τον αγωνιστικό στόχο του συλλόγου: 

«Για ‘μας πάντα ο στόχος είναι να συμμετέχουμε στα πρωταθλήματα και με τη γυναικεία ομάδα και με τις κορασίδες και με τα μίνι. Φέτος η γυναικεία ομάδα κατέκτησε τη 2η θέση, τα άλλα δύο δυστυχώς δε μπόρεσαν να συμμετέχουν.

Στις κορασίδες δε συμμετείχαμε γιατί ξεκίνησε το πρωτάθλημα 4 μέρες αφότου μας έδωσαν ώρες σε γήπεδο και δεν είχαν πού να κάνουν προπόνηση, ενώ στα μίνι χάσαμε ένα αρχικό κομμάτι και δεν κατεβήκαμε. Ο στόχος μας, το πλάνο μας, το όνειρό μας είναι να μπορέσουμε να κατεβάσουμε ομάδα και στις 3 κατηγορίες αυτές, ώστε ν’ αποκτήσουν τα παιδιά εμπειρίες. Στη γυναικεία ομάδα θέλουμε να πάμε όσο καλύτερα γίνεται».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…