Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Η Ελλάδα απαντά με «ψυχραιμία» στα προκλητικά δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ: «Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της έντασης»

Η Ελλάδα απαντά με «ψυχραιμία» στα προκλητικά δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ: «Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της έντασης»

Τουρκία

«Η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει με ψυχραιμία το θέμα», απαντούν διπλωματικές πηγές αναφερόμενες το μπαράζ των προκλητικών τουρκικών δημοσιευμάτων για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η Αθήνα επιλέγει τον δρόμο της διπλωματίας και δεν απαντά στις λεκτικές προκλήσεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας – καθώς δεν θέλει να ρίξει «λάδι στη φωτιά» της έντασης που προκαλεί η Άγκυρα για τους δικούς της εσωτερικούς λόγους.

Άλλωστε, όπως σημειώνεται, ο Ερντογάν βρίσκεται αντιμέτωπος με «ραπίσματα» από ΕΕ και ΗΠΑ τη στιγμή που η ελληνική πλευρά προτάσσει το διεθνές δίκαιο, την υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων και την αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα υπήρξαν νέα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο – που αναπαράγουν το αφήγημα Ερντογάν – ότι η Τουρκία μπορεί να διεκδικήσει μέχρι και 22 νησιά του Αιγαίου, καθώς η Ελλάδα κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης τα έχει στρατιωτικοποιήσει.

Στις τουρκικές εξάρσεις, όπως σημειώνει η ΕΡΤ που επικαλείται διαρροές, η Ελλάδα απαντά:

Με τη συνέχιση της διεθνοποίησης του αποσταθεροποιητικού ρόλου της Τουρκίας, όπως έγινε στη Σύνοδο Κορυφής στη Θεσσαλονίκη όπου για πρώτη φορά οι ηγέτες των Βαλκανίων υπέγραψαν κοινό ψήφισμα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, άλλωστε, η Ελλάδα αναγνωρίστηκε στη Σύνοδο αυτή ως παράγοντα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ενδιάμεσος σταθμός θα είναι την Παρασκευή στις 17 Ιουνίου η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κύπρο, όπου στη συνάντηση του με τον Νίκο Αναστασιάδη θα τεθεί το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας προκειμένου να υπάρξει κοινός συντονισμός.

Ακολουθεί η Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες 23-24 Ιουνίου – όπου η Ελλάδα θα επιδιώξει πλέον μια σαφή και σκληρή καταδίκη από πλευράς της ΕΕ προς την Άγκυρα.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται, τέλος, στις 29 -30 Ιουνίου στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Εκεί μάλιστα έχει δώσει ραντεβού στον πρωθυπουργό δημοσίως κατά τη δεξίωση στο Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν.

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Θετικά νέα για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη

Υπό έλεγχο το πρόβλημα υγείας του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Ύστερα από τα χθεσινά ανησυχητικά …