Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Γερμανία: Παίρνει μέτρα για το φυσικό αέριο

Γερμανία: Παίρνει μέτρα για το φυσικό αέριο

Ρωσία Φινλανδία κορυφής

Η Γερμανία θα λάβει έκτακτα μέτρα ώστε να διασφαλίσει τον εφοδιασμό της απέναντι στις πρόσφατες μειώσεις των παραδόσεων ρωσικού αερίου, μεταξύ των οποίων θα είναι κυρίως η αυξημένη καταφυγή στον άνθρακα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Για να μειώσουμε την κατανάλωση αερίου, πρέπει να χρησιμοποιούμε λιγότερο αέριο για να παράγουμε ηλεκτρισμό. Αντ’ αυτού, οι σταθμοί άνθρακα πρέπει να χρησιμοποιηθούν περισσότερο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας.

Η κυβέρνηση αντιδρά στις ανακοινώσεις την περασμένη εβδομάδα για πολλές μειώσεις παραδόσεων αερίου από τη ρωσική Gazprom, μέσω του αγωγού Nord Stream, σε ένα μπρα-ντε-φερ ανάμεσα στις δυτικές χώρες και τη Ρωσία στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία.

 

Η απόφαση στη Γερμανία αυτή αντιπροσωπεύει μια μεταστροφή της κυβέρνησης συνασπισμού, ιδίως για τους Πράσινους, που έχει υποσχεθεί να σταματήσει τη χρήση άνθρακα έως το 2030. «Είναι σκληρό, αλλά είναι απαραίτητο ώστε να μειώσουμε την κατανάλωση αερίου», δήλωσε ο οικολόγος υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…