Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Εξαγορά από τη ΔΕΗ της εταιρείας CARGE

Εξαγορά από τη ΔΕΗ της εταιρείας CARGE

deh1
Η ΔΕΗ διαχρονικά στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας που σχετίζεται με τον τομέα ενέργειας, πρωταγωνιστεί και στην ηλεκτροκίνηση με όχημα την υπηρεσία ΔΕΗ blue, η οποία αποτελεί το πιο εκτεταμένο Δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα.

Σήμερα, η ΔΕΗ κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την πιο αποτελεσματική παροχή των υπηρεσιών της στους συνεχώς αυξανόμενους χρήστες της ηλεκτροκίνησης στη χώρα, ανακοινώνει την εξαγορά της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης Garge. Η εταιρεία Carge μια από τις πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενες startup επιχειρήσεις του χώρου της, ειδικεύεται στην ανάπτυξη πρωτοποριακού λογισμικού για εφαρμογές οι οποίες μεταξύ άλλων δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να πλοηγηθεί μέσα από ένα ψηφιακό χάρτη φτάνοντας στον σταθμό φόρτισης από την καλύτερη και ταχύτερη διαδρομή. Η σχετική τεχνολογία μπορεί να δώσει επίσης μια σειρά από άλλες πληροφορίες όπως την υγεία της μπαταρίας του οχήματος κ.λπ.

Με την εξαγορά της εταιρείας Garge και την ενσωμάτωση της ψηφιακής της πλατφόρμας στις υπηρεσίες του δικτύου της, η ΔΕΗ blue ενισχύει ακόμη περισσότερο την θέση της μεταξύ των πρωτοπόρων των ολοκληρωμένων υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης, βελτιώνοντας συνεχώς την αποτελεσματικότητα του μεγαλύτερου και εκτενέστερου δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της χώρας.

Ο Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ Κυριάκος Κοφινάς δήλωσε:

Η ηλεκτροκίνηση είναι ένας νέος τρόπος ζωής, είναι το μέλλον και βασική στρατηγική επιλογή της ΔΕΗ. Αναπτύσσουμε με ταχύτατους ρυθμούς το δίκτυο 10.000 δημόσια προσβάσιμων φορτιστών έως το 2025, ενδυναμώνουμε την ηγετική μας θέση στην ελληνική αγορά, αναλαμβάνουμε εθνικό ρόλο στην επιτάχυνση της βιώσιμης κινητικότητας.

Παράλληλα, αναδεικνύουμε ως εξίσου σημαντική τη μοναδική εμπειρία των χρηστών των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, τη λειτουργία ψηφιακών εφαρμογών αλλά και τη συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη των υπηρεσιών που αυτές προσφέρουν».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…