Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Επιβεβαίωση του ebasket: Αυτή είναι η απόφαση που δικαιώνει τους εργαζομένους της ΕΟΚ

Επιβεβαίωση του ebasket: Αυτή είναι η απόφαση που δικαιώνει τους εργαζομένους της ΕΟΚ

ασφαλιστικά μέτρα

Νωρίτερα το μεσημέρι, γράψαμε για τη δικαίωση των εργαζομένων της ΕΟΚ σε ότι αφορά σε δεδουλευμένα που τους οφείλονται ακόμα και απο την προηγούμενη διοίκηση.

Η απόφαση που δικαιώνει τους εργαζόμενους της ΕΟΚ:

«ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (ΕΟΚ) ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΕΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΔΕΙΑΣ.

Συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αίτημα προσωρινής διαταγής 21 εργαζομένων στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης επί της οποίας εκδόθηκε προσωρινή διαταγή, με την οποία κρίθηκε ότι οι αιτούντες εργαζόμενοι δικαιούνται κατά το νόμο (και όχι με βάση τυχόν επιχειρησιακή συνήθεια ή οικειοθελή βούληση του εργοδότη) την καταβολή των επιδομάτων εορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα) και αδείας, υπολογιζόμενων κατά τον τρόπο που αναφέρεται στις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 2470/1997 και του άρθρου 9 του Ν. 3205/2003.

Όπως μάλιστα αναφέρεται στην προσωρινή διαταγή που χορήγησε το Δικαστήριο, στον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας για το έτος 2022, ο οποίος εγκρίθηκε κατά την από 18.5.2022 Γενική Συνέλευσή της, έχει εγγραφεί κονδύλιο, ύψους 130.000 ευρώ για την καταβολή επιδομάτων εορτών και αδείας.

Όπως ορθώς έκρινε το Δικαστήριο, δεδομένου ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) συνιστά Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο επιχορηγείται από το Ελληνικό Δημόσιο σε τακτική βάση μικρότερη του 50% του ετήσιου προϋπολογισμού του, η λειτουργία του δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και κατ’ επέκταση η κατάργηση των επιδομάτων εορτών και αδείας του προσωπικού του δεν εξυπηρετεί την ανάγκη περιστολής των κρατικών δαπανών μέσω της μείωσης του μισθολογικού κόστους του Δημοσίου.

Συνεπώς, με την εν λόγω απόφαση διατάχθηκε προσωρινά η Ελληνική Ομοσπονδία να αποδέχεται τις υπηρεσίες των αιτούντων εργαζομένων μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχουν ασκήσει, και να καταβάλλει σε αυτούς τα χρηματικά ποσά που αντιστοιχούν στα προβλεπόμενα επιδόματα εορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα) και αδείας, που παρανόμως είχε παύσει να τους καταβάλει.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για σπουδαία απόφαση, απόφαση βόμβα που παράγει δεδικασμένο και που ανοίγει το δρόμο για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων όλων των ενώσεων και συλλόγων καλαθοσφαίρισης.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ :  ΜΕΡΕΚΟΥΛΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ / ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/4)

Τα φώτα σε ΟΑΚΑ και Βιτόρια Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (1…