-
Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Επίθεση Ζελένσκι σε Μακρόν: Για να είσαι ηγέτης, πρέπει να συμπεριφέρεσαι και σαν ηγέτης

Επίθεση Ζελένσκι σε Μακρόν: Για να είσαι ηγέτης, πρέπει να συμπεριφέρεσαι και σαν ηγέτης

Ζελένσκι διαπραγματεύσεων
Σφοδρότατη επίθεση κατά του Εμάνουελ Μακρόν εξαπέλυσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αμφισβητώντας τις ηγετικές ικανότητες του Γάλλου προέδρου.

Ιδιαίτερα επιθετικός κατά του Γάλλου προέδρου Εμάνουελ Μακρόν εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχολιάζοντας πρόσφατες δηλώσεις του στις οποίες ανέφερε πως «Δεν πρέπει να ταπεινώσουμε τη Ρωσία»

«Μερικοί άνθρωποι θέλουν να είναι ηγέτες. Για να είσαι ηγέτης, δεν χρειάζεται να θεωρείς τον εαυτό σου ηγέτη, αλλά να συμπεριφέρεσαι ως ηγέτης» σχολίασε ο Ζελένσκι μιλώντας στους Financial Times.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως ο Ουκρανός πρόεδρος είχε ισχυριστεί πως ο Γάλλος ομόλογός του, τον είχε συμβουλεύσει στο παρελθόν να παραχωρήσει εδάφη της Ουκρανίας στη Ρωσία ώστε να λήξει ο πόλεμος.

«Πώς μπορούμε να επιτύχουμε κατάπαυση του πυρός στο έδαφος της Ουκρανίας χωρίς να ακούμε τη θέση της χώρας και χωρίς να ακούσουμε τη θέση του ηγέτη αυτής της χώρας;» ανέφερε ακόμα στις δηλώσεις του ο Ζελένσκι. Παράλληλα απαντώντας στη δήλωση Μακρόν περί ταπείνωσης της Ρωσίας, ανέφερε: «Δεν πρόκειται να ταπεινώσουμε κανέναν. Θα απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Παράλληλα δήλωσε έτοιμος για διαπραγματεύσεις μόνο όμως με τον Βλαντίμιρ Πούτιν: «Οποιοσδήποτε πόλεμος πρέπει να τελειώνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Έτσι ακριβώς συνέβη στην ιστορία. Είμαι ακόμα προσηλωμένος και αποφασισμένος, είτε το θέλω είτε όχι, είμαι έτοιμος για άμεσες διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο Πούτιν, εάν είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε σοβαρά τον τερματισμό αυτού του πολέμο».

« Ανεξαρτησία, κατά τη γνώμη μου, και κατά τη γνώμη του μεγαλύτερου μέρους του λαού μας, σημαίνει ανάκτηση όλων των εδαφών μας, αποκατάσταση όλης της εδαφικής μας ακεραιότητας και την απαράβατη κυριαρχία της Ουκρανίας» σημείωσε τέλος ο Ζελένσκι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ