Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Με κωδικούς TaxisNet η αίτηση, πότε κλείνει η πλατφορμα

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Με κωδικούς TaxisNet η αίτηση, πότε κλείνει η πλατφορμα

μπόνους εισφορών pass
Μέσα Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών με κωδικούς TaxisNet ωστόσο, προσοχή καθώς θα παραμείνει ανοιχτή μόνο για 15 ημέρες.

Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» αφορά την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών και συγκεκριμένα κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών με νέες συσκευές.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παλαιές συσκευές θα πρέπει να λειτουργούν, ενώ η επιδότηση θα κυμανθεί από 35% έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα του επιδοτούμενου και χωρίς να υπάρχει κάποιο άνω όριο.

Οι παλαιές συσκευές θα πρέπει να λειτουργούν, ενώ αυτές που θα μπορούν να αποσυρθούν και να αντικαταστούν είναι οι εξής:

Ψυγεία
Καταψύκτες
Κλιματιστικά
Τα ποσά της επιδότησης
Κλιμακούμενα θα είναι τα ποσά επιδοτήσεων που θα λάβουν οι δικαιούχοι καταναλωτές για την αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων συσκευών.

Τα μέσα ποσά των επιδοτήσεων για την αντικατάσταση συσκευών θα είναι:

Air condition: 300 ευρώ.
Ψυγείο: 300 ευρώ.
Καταψύκτης: 150 ευρώ

Βήμα – βήμα η διαδικασία στο gov.gr

Όλοι ανεξαιρέτως εισοδήματος θα μπορούν να κάνουν αίτηση με κωδικούς Taxisnet στο gov.gr. Με την είσοδο στην πλατφόρμα θα χρειάζεται να έχουν τρία στοιχεία, τον αριθμό ταυτότητας, το ΑΦΜ και τον αριθμό παροχής. Έπειτα θα δηλώνουν το είδος της συσκευής που ενδιαφέρονται να αλλάξουν.

Την αίτηση θα μπορούν να την κάνουν είτε από τον υπολογιστή τους, είτε μέσω λογιστή, είτε στο κατάστημα.

Taxisnet: Η πλατφόρμα θα είναι ενεργή για 15 περίπου ημέρες

Μετά το κλείσιμό της, θα υπάρξει μέσω κριτηρίων, κοινωνικών και εισοδηματικών μία ιεράρχηση, από την οποία θα προκύψουν οι δικαιούχοι και οι επιλαχόντες.

Μόλις οι δικαιούχοι ενημερωθούν και λάβουν το voucher με την έκπτωση που δικαιούνται (το ποσό δεν θα καταβάλλεται στην τράπεζα) θα απευθύνονται στο κατάστημα που επιθυμούν, όπου θα επιλέγουν την συσκευή με την οποία θα αλλάξουν την παλιά.

Στη συνέχεια θα γίνεται η πληρωμή της νέας συσκευής, με την επιδότηση να αφαιρείται απευθείας.

Το τελευταίο βήμα είναι να ορισθεί από το κατάστημα η ημερομηνία κατά την οποία θα μεταβεί στο σπίτι του δικαιούχου ο τεχνικός, ο οποίος θα διαπιστώσει πως η συσκευή που θα αλλαχθεί λειτουργεί.

Αν δεν υπάρξει πρόβλημα με τη λειτουργία της, τότε θα αποσυνδέεται και θα συνδέεται η καινούρια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…