Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Έφτασε στην Αττική η «Genesis»: «Άνοιξαν» οι ουρανοί, σε επιφυλακή Αρχές και πολίτες

Έφτασε στην Αττική η «Genesis»: «Άνοιξαν» οι ουρανοί, σε επιφυλακή Αρχές και πολίτες

Αττική

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από την κακοκαιρία «Genesis» και σήμερα, μεταξύ άλλων και στην Αττική

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική για πλημμυρικά φαινόμενα. Λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι έφτασε και στην Αθήνα η κακοκαιρία «Genesis», ενώ πλέον «φουντώνουν» οι κατά τόπου καταιγίδες.

Καταρρακτώδης βροχή άρχισε να πλήττει την περιοχή του Παπάγου, ενώ οι πρώτες ψιχάλες ΄έπεσαν στη Λυκόβρυση, την Κάντζα, τα Βίλια, το Μαρκόπουλο και τον Γέρακα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες που από το πρωί εκδηλώνονται κυρίως σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, σταδιακά θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν όλη την χώρα.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ισχυρότερα στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου και υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, ενώ από το μεσημέρι στην Πίνδο και στην Ανατολική Στερεά. Εξασθένηση και περιορισμός τους αναμένεται από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, όμως τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής κυρίως στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στις Σποράδες, στις παράκτιες περιοχές της Θεσσαλίας και στην Εύβοια.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι και στην Αττική. Τα φαινόμενα έως το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες αναμένονται και στον νομό Θεσσαλονίκης.

Δείτε liνε την πορεία της κακοκαιρίας

Το σφυροκόπημα της κακοκαιρίας «Genesis» την Παρασκευή άφησε τα σημάδια του σε Καβάλα, Ξάνθη, Κοζάνη, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αμφιλοχία και Κέρκυρα- αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας – ενώ χαρακτηριστικό της ισχύος του φαινομένου ήταν το γεγονός ότι έως τις 19:00 χθες το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περισσότερους από 27.000 κεραυνούς.

Οι περισσότεροι από αυτούς έπεσαν στα δυτικά τμήματα της Θράκης, στην Χαλκιδική, στις Σποράδες, στα νοτιοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, στην Βόρεια Εύβοια, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο και στο Ιόνιο.

Η κακοκαιρία προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες και καταστροφή της γεωργικής παραγωγής – ειδικά στον θεσσαλικό κάμπο – καθώς πολλές περιοχές δοκιμάστηκαν από τις σφοδρές καταιγίδες και τις μεγάλης διάρκειας χαλαζοπτώσεις.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…