Κεντρική Διεθνή Δεν κατεβαίνει στους τελικούς η Παρτιζάν

Δεν κατεβαίνει στους τελικούς η Παρτιζάν

Παρτιζάν

Η Παρτιζάν ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί στους τελικούς του σερβικού πρωταθλήματος εξαιτίας των περιστατικών βίας στην Αδριατική Λίγκα.

Οι άνθρωποι της ομάδας του Βελιγραδίου αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στους τελικούς του σερβικού πρωταθλήματος.

Αιτία τα επεισόδια και οι καταστάσεις βίας που έλαβαν χώρα στους τελικούς της Αδριατικής Λίγκας, με τον Ερυθρό Αστέρα, με την Παρτιζάν μάλιστα να καλεί τους ιθύνοντες του πρωταθλήματος να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι ώστε να βρεθεί άμεσα λύση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Παρτιζάν ολοκλήρωσε τη σεζόν 2021/22 και δεν θα αγωνιστεί στα πλέι οφ της εγχώριας Super League. Αυτή η απόφαση ελήφθη από τον σύλλογο μετά από όλα τα γεγονότα κατά τη διάρκεια της τελικής σειράς των πλέι οφ της ABA League.

Μετά από όλες τις εκκλήσεις που έγιναν από τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτιζάν, σημειώθηκαν πολλά επεισόδια και στους πέντε αγώνες, τα οποία οδήγησαν σε διακοπή των αγώνων, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των παικτών και των μελών του επαγγελματικού επιτελείου, μερική και πλήρη εκκένωση του γηπέδου, πρόστιμα και αμηχανία. Το σερβικό μπάσκετ έγινε πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο του μπάσκετ.

Σε κάθε περίπτωση από την Παρτιζάν δεν έλειψε η αυτοκριτική, γιατί ο πρόεδρος Όστογια Μιχάιλοβιτς και ο προπονητής Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέκριναν δημόσια ανεύθυνα άτομα μεταξύ των ασπρόμαυρων φιλάθλων για την ανάρμοστη συμπεριφορά τους σε δημόσιες εμφανίσεις. Δυστυχώς δεν καρποφόρησε.

Με αυτόν τον τρόπο, η Παρτιζάν θέλει να στείλει ένα μήνυμα ότι δεν θέλει πλέον να είναι μέρος των κομμάτων χούλιγκαν των ανεύθυνων ατόμων που υποστηρίζουν είτε την Παρτιζάν είτε τον Ερυθρό Αστέρα. Έχουμε βάσιμη υποψία ότι ένας πιθανός νέος τελικός μεταξύ της Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα θα ήταν άλλο ένα προπονητικό πεδίο για τους χούλιγκαν και θα στείλει ένα ακόμη φρικτό μήνυμα στον κόσμο.

Παράλληλα, ο σύλλογος αφήνει έτσι περιθώριο σε όλους τους σχετικούς παράγοντες να καθίσουν μέχρι την αρχή της νέας σεζόν και να φέρουν μια λύση που θα αποτρέψει να ξανασυμβούν ποτέ παρόμοια.

Επιθυμία της Παρτιζάν είναι το Βελιγράδι μας και η Σερβία μας να έχουν δύο εκπροσώπους στην Ευρωλίγκα και με αυτή τη συμπεριφορά ατόμων και τη μη κύρωσή τους, δεν θα πετύχουμε ποτέ αυτή την επιθυμία.

Η χώρα μας έχει δείξει ότι είναι ικανή να διοργανώνει κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις. Το πρόσφατο Final Four της Euroleague είναι ένα πραγματικό παράδειγμα. Η αίθουσα είναι γεμάτη από οπαδούς του Ολυμπιακού συνοδευόμενοι από φιλάθλους του Ερυθρού Αστέρα, συνολικά τέσσερα σωματεία, πλήθος τουριστών στην πόλη μας και ούτε ένα περιστατικό.

Συμπέρασμα: Μπορούμε ακόμα! Και αυτή είναι η εικόνα που πρέπει να στείλουμε όλοι από το Βελιγράδι ως την μπασκετική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Επίσης, με την ευκαιρία, θα θέλαμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι σε 20 χρόνια συμμετοχής σε Euroleague και Eurocup έχουν καταγραφεί επεισόδια σε όλους τους αγώνες στο Βελιγράδι, όπως και στα πέντε τελευταία παιχνίδια της τελικής σειράς της ABA League. Αυτό μας λέει ότι η ελπίδα να διορθωθούν τα βαθιά ριζωμένα λανθασμένα πράγματα εξακολουθεί να έχει βάση.

Επειδή υπάρχει ακόμα ελπίδα, η Παρτιζάν θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της το επόμενο διάστημα για να λύσει επιτέλους τα συσσωρευμένα προβλήματα στη Σερβική Basket League και να επιστρέψει το πρωτάθλημα από μια θέση όπου τα άτομα έχουν το μονοπώλιο στη λήψη όλων των σημαντικών αποφάσεων. την αιγίδα μιας εθνικής Συμμαχίας που θα εγγυάται ίσες συνθήκες για όλους. Γιατί μόνο οι ίσες συνθήκες για όλους είναι μια καλή βάση για να κατευναστούν οι εντάσεις και να στραφούμε αποκλειστικά στο μπάσκετ.

Αυτή η στάση του συλλόγου είναι μοναδική και υποστηρίχθηκε από όλα τα μέλη του, από τη Διοίκηση, τον Πρόεδρο, το επαγγελματικό επιτελείο, μέχρι τους παίκτες. Η Παρτιζάν παραμένει στο δρόμο της, στράφηκε σε διοργανώσεις της περιοχής και υπό την αιγίδα της Ευρωλίγκας, χωρίς να έχει ιδέα να αγωνιστεί σε άλλα πρωταθλήματα.

Με αυτόν τον τρόπο, η Παρτιζάν στέλνει για άλλη μια φορά δημόσια έκκληση για επίλυση των προβλημάτων που κλονίζουν το σερβικό και περιφερειακό μπάσκετ με κοινές προσπάθειες. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε.

Αθλητικές ευχές μέχρι την επόμενη σεζόν,

Παρτιζάν».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…