Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ «Χρυσό» deal για μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ

«Χρυσό» deal για μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ

σούπερ μάρκετ
Σε 370 αυξάνει τα καταστήματα της η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μασούτης Α.Ε» με το deal με την «ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης» που ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Πάνω από το 1 δισ. ευρώ ωθεί τον τζίρο της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Μασούτης Α.Ε» το «χρυσό» deal που πέτυχε με τη «ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης» για περίπου 50 εκατ. ευρώ και αυξάνει τα καταστήματα της αλυσίδας σε 370.

Η πινακίδα της «Διαμαντής Μασούτης ΑΕ» θα έχει ανέβει μέχρι το τέλος Ιουλίου στα συνολικά 37 καταστήματα Κέρκυρας και Αιγαίου που παίρνει από τη «ΣΥΝ.ΚΑ Υπεραγορές ΑΕ». Ο Μασούτης εντάσσει στο δίκτυό του 19 καταστήματα της Κέρκυρας κάτω από την επωνυμία «Γαλαξίας ΑΕ – Μαρκάτο» και 18 ακόμη σε οκτώ νησιά του Αιγαίου.

Τα καταστήματα της Κρήτης της «ΣΥΝΚΑ» διατηρούν την επωνυμία «SYNKA Super Markets» και ο συνεταιρισμός διατηρεί τη διαχείρησή τους.

Μετά την εξαγορά η ανακαίνιση

Παράλληλα με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 50% της ΣΥΝΚΑ, η αλυσίδα Μασούτης ξεκινά πρόγραμμα ανακαίνισης των σούπερ μάρκετ που απέκτησε σε Κέρκυρα και Αιγαίο που εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.

Έτσι μετά την Αθήνα και την Πελοπόννησο, ο Μασούτης μπαίνει και στην αγορά της Κέρκυρας, ενός σημαντικού τουριστικού προορισμού αλλά και σε νησιά του Αιγαίου που ξεχωρίζουν για την δυναμική τους όπως η Σαντορίνη, η Σύρος, η Πάρος, η Χίος, η Νάξος, η Μήλος η Τήνος και η Κάλυμνος.

Το «φούσκωμα» του τζίρου

Ο συναιτερισμός το 2020 είχε τζίρο περίπου 187 εκατ. ευρώ, ενώ ο Μασούτης είχε κύκλο εργασιών 883 εκατ. ευρώ και δίκτυο 333 καταστημάτων.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της τρέχουσας χρήσης, στο πεντάμηνο του 2022, ο τζίρος είναι κοντά στο -1% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, καθώς, παρά τις αυξήσεις που αναγκαστικά η αγορά έδωσε στις τιμές λόγω των μεγάλων πληθωριστικών πιέσεων, οι πωλήσεις σε όγκο μειώθηκαν σημαντικά  με αποτέλεσμα να υπάρξει αυτή η έστω ελάχιστη μείωση και σε αξία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…