Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Ανακοινώθηκε παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις 2022

Ανακοινώθηκε παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις 2022

Φορολογικά 2022
Παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2022 έως τις 29 Ιουλίου αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι που δεν έχουν ακόμα υποβάλει δήλωση.

Έτσι μαζί με την λήξη της προθεσμία υποβολής θα λήγει και η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία παραμένει στις 29 Ιουλίου. Τα στοιχεία δείχνουν ότι σχεδόν ένας στους δυο υπόχρεους δεν έχουν υποβάλει ακόμα φορολογική δήλωση, με την αρχική προθεσμία να έληγε στο τέλος Ιουνίου.

Ως εκ τούτου με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, παρατείνεται έως τις 29 Ιουλίου 2022 και ώρα 15.00, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021 φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι «Παρά το γεγονός ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022, η χρονική αυτή παράταση κρίνεται επιβεβλημένη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν».

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις 29 Ιουλίου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…