Κεντρική Ελλάδα Εθνικές 3×3 Europe Cup: Αναχωρεί για το Ισραήλ η Εθνική oμάδα

3×3 Europe Cup: Αναχωρεί για το Ισραήλ η Εθνική oμάδα

Εθνική

Η Εθνική Ομάδα Open παίρνει τη σκυτάλη από την U23 και είναι έτοιμη να δώσει τη δική της μάχη στο Τελ Αβίβ (3-5/6). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παίρνει μέρος στο Europe Cup και διεκδικεί μια θέση στην τελική φάση.

Η σύνθεση της Εθνικής Ομάδας

Εθνική Ανδρών

Παναγιώτης Ζαραϊδόνης 1.93 24.08.1995
Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος 1.90 03.12.1997
Νίκος Περσίδης 2.00 08.09.1995
Νίκος Χουχούμης 1.86 01.05.1996

Εθνική Γυναικών

Μαρία Κωνσταντίνα Αναστασοπούλου 1.88 12.07.1999
Βαρβάρα Μυλωνάκη 1.83 10.02.1999
Κατερίνα Τσινέκε 1.77 11.07.1999
Ιωάννα Χατζηβασιλείου 1.79 11.04.2000

Δείτε τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες:

Μάντυ Αναστασοπούλου: «Ξεκινάμε, έχοντας όλες τις χρήσιμες πληροφορίες από τον κόουτς Τσαγκαράκη που πραγματικά μας μεταδίδει όλη τη θετική του ενέργεια και την εμπειρία από τα όσα έχει βιώσει στο γήπεδο σε 3×3 αγώνες, ενώ και ο κόουτς Δανιήλ ήταν πάντα δίπλα μας και βοήθησε σημαντικά. Δηλώνουμε έτοιμες να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Μπορεί να μην έχουμε την εμπειρία όπως άλλες ομάδες, αλλά όπως λέει και ο κόουτς θα παίξουμε με ελληνική καρδιά και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να έρθουν επιτυχίες και το 3×3 να αναδειχθεί επιτέλους στη χώρα μας».

Παναγιώτης Ζαραϊδόνης: «Όλη αυτή η διαδικασία με το 3×3 είναι μια πολύ καλή εμπειρία. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά. Μας βοήθησε πολύ και ο κόουτς και ο όντως έμπειρος αρχηγός μας, ο Νίκος (Περσίδης). Θα τα δώσουμε όλα στο Ισραήλ για την καλύτερη δυνατή πορεία».

Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος: «Πιστεύω πως έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, πολύ δυνατή. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά δυο εβδομάδες σωματικά κι ψυχολογικά ο κόουτς Τσαγκαράκης μας έχει βοηθήσει πολύ. Με την κατάλληλη καθοδήγηση θα πάμε καλά. Στόχος μας είναι να έχουμε υγεία και επιτυχίες».

Βαρβάρα Μυλωνάκη: «Πιστεύω έχουμε κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία με τα κορίτσια, γνωριζόμαστε όλες μεταξύ μας, έχουμε πολύ καλή χημεία. Έχουμε υπάρξει συμπαίκτριες όλες στο παρελθόν και αυτό μας βοηθάει πολύ. Οι δύο κόουτς μας βοηθούν διαρκώς κάθε μέρα σε όλες τις προπονήσεις. Είναι εκεί μαζί μας. Ο κόουτς Τσαγκαράρκης γνωρίζει πολλά με την εμπειρία του με το 3×3 και είναι κάτι που μας βοηθά ακόμη περισσότερο ειδικά σε κάποιες λεπτομέρειες που χρειάζονται. Ελπίζω να τα πάμε καλά. Πιστεύω στη ομάδα… Να έχουμε υγεία και… καλή μας επιτυχία».

Νίκος Περσίδης: «Θεωρώ ότι ο κόουτς μας έχει μεταλαμπαδεύσει την εμπειρία του στο 3×3 ως προς το αγωνιστικό κομμάτι και όχι μόνο. Μας έχει προετοιμάσει όχι μόνο αγωνιστικά και σωματικά, αλλά και ψυχολογικά. Αυτό που μένει είναι να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε στο Τελ Αβίβ».

Κατερίνα Τσινέκε: «Το 3×3 είναι για μένα μια πρωτόγνωρη εμπειρία, αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Μου άρεσε πολύ το στυλ του παιχνιδιού και το ποσό πάθος και όρεξη για βελτίωση υπάρχει από το προπονητικό επιτελείο, αλλά και από τις αθλήτριες. Ήταν κάτι που ήταν ολοφάνερο αυτές τις δύο εβδομάδες. Αν παίξουμε με την ίδια όρεξη, αλλά και συγκέντρωση πιστεύω θα τα πάμε καλά».

Ιωάννα Χατζηβασιλείου: «Το 3×3 είναι κάτι καινούριο για τις περισσότερες από εμάς. Με την εμπειρία του κόουτς Τσαγκαράκη και τη βοήθεια του κόουτς Δανιήλ η προσαρμογή ήταν πολύ εύκολη. Ήταν στα συν το γεγονός ότι έχουμε υπάρξει και συμπαίχτριες σε όλες τις «μικρές» εθνικές στο παρελθόν. Είμαστε πολύ χαρούμενες που παίρνουμε μέρος στο τουρνουά με στόχο μας το καλύτερο δυνατό».

Νίκος Χουχούμης: «Κάναμε μια σκληρή προετοιμασία, η οποία ήταν πολύ σημαντική για εμάς. Νιώθουμε έτοιμοι ψυχολογικά και θα έχουμε και τη βοήθεια του αρχηγού μας, του Νίκου Περσίδη που έχει την εμπειρία. Συνεχίζουμε δυναμικά και παιχνίδι με το παιχνίδι θα δούμε τι θα γίνει».

Πρόγραμμα

Προκριματικοί 3-4/6, Τελ Αβίβ

ΟΜΙΛΟΙ

Άνδρες

Α’ Όμιλος: Γερμανία, Κροατία

Β’ Όμιλος: Γαλλία, Ουκρανία, Ελλάδα

Γ’ Όμιλος: Ελβετία, Σλοβακία, Γεωργία

Δ’ Όμιλος: Σλοβενία, Ισραήλ, Πορτογαλία

Γυναίκες

Α’ Όμιλος: Ολλανδία, Ελλάδα, Πορτογαλία

Β’ Όμιλος: Λιθουανία, Ελβετία, Σουηδία

Γ’ Όμιλος: Ισραήλ, Σλοβενία

Δ’ Όμιλος: Ουκρανία, Σλοβακία, Κροατία, Σερβία

Το πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων

Άνδρες

3/6

13.35 Γαλλία-Ελλάδα

18.15 Ουκρανία-Ελλάδα

4/6 Προημιτελικοί/Ημιτελικοί/Τελικοί

Γυναίκες

3/6

16.00 Ελλάδα-Πορτογαλία

19.05 Ολλανδία-Ελλάδα

4/6

Προημιτελικοί/Ημιτελικοί/Τελικοί

ΣΥΣΤΗΜΑ

*Τον πρώτο γύρο, θα ακολουθήσουν οι προημιτελικοί, οι ημιτελικοί και οι τελικοί. Στους Άνδρες και στις Γυναίκες οι νικητές των ημιτελικών παίρνουν την πρόκριση για την τελική φάση του Europe Cup. Στις Γυναίκες οι ηττημένοι των ημιτελικών θα δώσουν έναν αγώνα μεταξύ τους και ο νικητής παίρνει ένα ακόμη εισιτήριο για την τελική φάση. Η καλύτερη τρίτη ομάδα στους Άνδρες και η καλύτερη τέταρτη στις γυναίκες (συνολικά από τους προκριματικούς Ρουμανίας και Ισραήλ) θα κερδίσει κι αυτή μια θέση στην τελική φάση που φιλοξενηθεί στο Γκρατζ της Αυστρίας (9-11/9).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…