Κεντρική Διεθνή Ζαγκλής: «Ικανή να αναλάβει μεγάλη διοργάνωση η Ελλάδα»

Ζαγκλής: «Ικανή να αναλάβει μεγάλη διοργάνωση η Ελλάδα»

4E096F13 4BC9 41C7 ACB2 EF65D71AD072 jpeg

Ο Έλληνας γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, θεωρεί πως η Ελλάδα διαθέτει την ιακνότητα να διοργανώσει μεγάλα τουρνουά μπάσκετ στο άμεσο μέλλον.

Τη πεποίθηση και βεβαιότητα του πως η Ελλάδα έχει τη διάθεση, τεχνογνωσία και ικανότητα να φιλοξενήσει και πάλι μεγάλα τουρνουά μπάσκετ εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, από το Ηράκλειο όπου συμμετείχε στους εορτασμούς για τα 90 χρόνια από την ίδρυση της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Ζαγκλή:

«Η Ελλάδα έχει διοργανώσει κι έχει αποδείξει ότι μπορεί να διοργανώσει τα πάντα. Μάλιστα, πολλοί με ρωτούν μερικές φορές για το ΟΑΚΑ γιατί είναι ένα γήπεδο που έχει σπάνιο ρεκόρ να έχει φιλοξενήσει τελικό Ολυμπιάδας, τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, τελικό Ευρωμπάσκετ. Επομένως, νομίζω ότι η Ελλάδα -όπως διαμορφώνεται η νέα στρατηγική της ελληνικής ομοσπονδίας- πρέπει να δει πως οι μεγάλες διοργανώσεις εντάσσονται στην στρατηγική τους.

Αυτό θεωρώ είναι ένα σωστό πλάνο για μία ομοσπονδία κι όχι να κτίζονται στρατηγικές γύρω από τις μεγάλες διοργανώσεις. Για τον απλό λόγο, ότι η ελληνική ομοσπονδία και οι εθνικές ομάδες, είναι τόσο ψηλά στα παγκόσμια ράκινγκ, όπου οι μεγάλες διοργανώσεις, όπου οι περισσότερες έχουν γίνει εκτός από το Παγκόσμιο Γυναικών αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να είναι ένα κίνητρο κι ένα κομμάτι της στρατηγικής μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Αυτό μένει να το αποφασίσει κι εμείς θα βοηθάμε όλες μας τις ομοσπονδίες να παρουσιάζουν πολύ καλούς φακέλους και από εκεί και πέρα είναι μία απόφαση του ΔΣ που θα πάμε. Ξαναλέω, ότι η Ελλάδα είναι ικανή να αναλάβει όποια διοργάνωση βάλει στον στόχο», τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όσο για τις εκδηλώσεις στο Ηράκλειο:

«Ενα πολύ ωραίο ξεκίνημα για τον εορτασμό των 90 χρόνων της FIBA, από ένα εκ των οκτώ ιδρυτικών της μελών, την ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης. Το ελληνικό μπάσκετ έχει δώσει το «παρών» σε μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές του παγκοσμίου ππάσκετ. Οχι μόνο στην ίδρυση, αλλά είδαμε και στις δεκαετίες μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο τους ελληνικούς συλλόγους να συμμετέχουν και να πρωταγωνιστούν στα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είδαμε το φαινόμενο που λέγεται 1987 και την καθιέρωση της εθνικής ανδρών ως επίσημη αγαπημένη κι ως μία από τις μεγαλύτερες ομάδες όλων των εποχών στη χώρα. Την εξέλιξη του γυναικείου μπάσκετ με συμμετοχές σε Παγκόσμια πρωταθλήματα. Βλέπουμε εκπροσώπηση σε πολύ υψηλό παραγωγικό επίπεδο και θεωρώ πως στο μέλλον θα δούμε την Ελλάδα να είναι μία από τις λοκομοτίβες του Παγκοσμίου Μπάσκετ. Επομένως για μένα είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΚ και το υπουργείο για μία μεγάλη εκδήλωση που φέρνει στον ίδιο χώρο εκατοντάδες παιδιά με παλαιούς και νυν αστέρες του αθλήματος και ανθρώπους από το ευρύτερο αθλητικό κίνημα οι οποίοι εκτιμούν το τι σημαίνει το μπάσκετ στην ελληνική κοινωνία».

Για το λόγο που επέλεξε την πόλη της Κρήτης για την έναρξη των εκδηλώσεων τόνισε:

«Για τα 90 χρόνια εργαζόμαστε στενά και με τα οκτώ ιδρυτικά μέλη. Επισκέφθηκα την Αθήνα στα τέλη Δεκέμβρη, επισκέφθηκα την Ρουμανία, την Πορτογαλία και στο πρόγραμμά μου είναι και οι υπόλοιπες χώρες. Είδαμε εξαρχής, έντονο ενδιαφέρον από την ελληνική ομοσπονδία. Θα συνεχίσουμε φυσικά τις εκδηλώσεις μας, ιδίως στις 18 Ιουνίου που είναι τα γενέθλια της ομοσπονδίας. Ο κόσμος εκτιμά πάνω από όλα την προσφορά των αθλητών. Εμείς είμαστε εδώ για να δημιουργούμε καλές συνθήκες γι αυτούς, καθώς και για τις επόμενες γενιές ώστε να ανθίσουν πραγματικά με το έργο τους πάνω στο παρκέ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…