Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Υπόθεση Πάτρας: Τέλη Μαΐου τα πορίσματα για Ίριδα και Μαλένα

Υπόθεση Πάτρας: Τέλη Μαΐου τα πορίσματα για Ίριδα και Μαλένα

Εκτός παρκέ

Oι δύο φάκελοι των δικογραφιών για το θάνατο της μόλις 6 μηνών Ιριδας αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, βρίσκονται στα χέρια των εισαγγελέων Αντώνη Ελευθεριάκου και Απόστολου Ανδρέου.

«Γίνονται μεγάλες έρευνες και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, η υπόθεση τέλος του μήνα θα έχει τελειώσει. Έχουμε στοιχεία». Αυτό ανέφερε ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ελληνικής αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος ινστιτούτου CSI, σύμφωνα με το pelop.gr.

Η σύνταξη του πορίσματος για την περίπτωση της Μαλένας, σύμφωνα με ιατροδικαστικούς κύκλους, θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί και αυτό γιατί όπως επισημαίνεται είχε τεθεί στο «μικροσκόπιο» της άτυπης επιτροπής και βρισκόταν σε τελικό στάδιο. Μέλη της τριμελούς επιτροπής, εκτός από την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα, που είχε διενεργήσει τη νεκροψία- νεκροτομή στο κοριτσάκι, ήταν οι νυν πραγματογνώμονες.

Oι δύο φάκελοι των δικογραφιών για το θάνατο της μόλις 6 μηνών Ιριδας, που βρέθηκε νεκρή στην κούνια της τον Μάρτιο του 2021, αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, που «έφυγε» στο νοσοκομείο τον Ιούλιο του 2019 από ηπατική ανεπάρκεια σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, βρίσκονται στα χέρια των εισαγγελέων Αντώνη Ελευθεριάκου και Απόστολου Ανδρέου.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης, μιλώντας στο LiveNews για τα στοιχεία που σβήστηκαν από τους υπολογιστές της οικογένειας των τριών κοριτσιών, που πέθαναν μυστηριωδώς το ένα μετά το άλλο, εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα στοιχεία θα αποκαλυφθούν. Το ίδιο και τα πρόσωπα… Μάλιστα, ο ίδιος μίλησε για περισσότερα από ένα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Η αρμόδια διεύθυνση εγκληματολογικών εργαστηρίων έχει τη μέθοδο και τα συστήματα εκείνα για να διερευνήσει και να εντοπίσει πώς έγινε η διαγραφή των στοιχείων, φαίνονται οι τεχνικές, ποιος είναι και μπορεί να εντοπιστούν πρόσωπα και πράγματα… Η υπόθεση που δουλεύεται επιστημονικά πλέον από την Αστυνομία, δείχνει πράγματα».

«Όταν τελειώσει αυτή η έρευνα θα μας αφήσει άφωνους όλους. Απλά θέλει υπομονή και να μην διαρρέονται τα στοιχεία προς τα έξω. Στοιχεία δεν υπάρχουν έξω από αυτά που έχει βρει. Κάποια στιγμή θα φανεί ποιοι έκαναν το έγκλημα… Γιατί ένα πρόσωπο δε μπορεί να στήσει αυτό όλο» είπε ο κύριος Σφακιανάκης.

Την ίδια ώρα, η προφυλακισμένη μητέρα των τριών κοριτσιών, συμπλήρωνε ένα μήνα στις φυλακές Κορυδαλλού. Η 33χρονη ωστόσο, δεν αλλάζει «γραμμή» και επικεντρώνεται στην κεταμίνη.

Επαναλαμβάνει ότι δεν έψαξε και δεν την χορήγησε εκείνη στην 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα, συνεχίζει να «δείχνει» τους γιατρούς για τον θάνατο του παιδιού της, ευελπιστεί πως οι 5 πραγματογνώμονες που δουλεύουν χωρίς αμοιβή από την πλευρά της, θα βρουν πολύτιμα στοιχεία για την υπεράσπισή της και ζητάει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, για την υποβολή του αιτήματος αποφυλάκισης…

Η υπόθεση πλέον, αναμένεται να πάρει νέες διαστάσεις προς τα τέλη του μήνα, όταν θα παραδοθούν τα πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της μικρής Ίριδας…

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Θετικά νέα για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη

Υπό έλεγχο το πρόβλημα υγείας του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Ύστερα από τα χθεσινά ανησυχητικά …