Κεντρική Γυναίκες Τσεμπέρης στο ΕΟΚ web radio: «Δουλέψαμε σε όλα τα επίπεδα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Νεανίδων»

Τσεμπέρης στο ΕΟΚ web radio: «Δουλέψαμε σε όλα τα επίπεδα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Νεανίδων»

Τσεμπέρης

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Άρη στον τελικό του Πανελλήνιου πρωταθλήματος νεανίδων με 58-31 και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος. Ο προπονητής του «τριφυλλιού», Γιώργος Τσεμπέρης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή του ΕΟΚ WebRadio «Woman to woman» με τις Εβίνα Μάλτση και Μαριάννα Αξιοπούλου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο  Γιώργος Τσεμπέρης για την πορεία του Παναθηναϊκού στο Πανελλήνιο Νεανίδων:

Για το συναίσθημά του όταν κατέκτησε το Πανελλήνιο νεανίδων: 

«Ένιωσα ικανοποίηση κυρίως για τα παιδιά. Εγώ προσπαθώ κάθε φορά, με κάθε προπόνηση να βελτιώνομαι και να προσφέρω κάτι παραπάνω στα παιδιά. Η χαρά των παιδιών εμένα με «γέμισε» και γι’ αυτό ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση».

Με όλη την πορεία του Παναθηναϊκού στο τουρνουά: 

«Δεν παίξαμε καλά με βάση αυτό που είχαμε εμείς στο μυαλό μας και που είχαμε δουλέψει στην προπόνηση, κυρίως επιθετικά. Με τις Εσπερίδες δεν παίξαμε καλά, ίσως κερδίσαμε και τυχερά, με τον Άρη χάσαμε και χάσαμε περισσότερο σε θέμα ψυχολογίας.

Μιλήσαμε πολύ με τα παιδιά, μιλήσαμε μεταξύ μας, προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις αγωνιστικά, αλλά και ψυχολογικά, να τις πείσουμε δηλαδή ότι μπορούμε να το κατακτήσουμε. Βρήκαμε τον τρόπο να σηκώσουμε την ψυχολογία των παικτριών και το καταφέραμε».

Για το αν υπήρχε πίεση μετά το ματς με τις Εσπερίδες: 

«Η πίεση μετά τον αγώνα με τις Εσπερίδες ήταν πολύ έντονη, παρ’ ό,τι κερδίσαμε. Καταλάβαμε ότι δεν είναι εύκολο να το πάρουμε. Από τότε ξεκίνησε και μόλις χάσαμε μετά απ’ τον Άρη έγινε ακόμα χειρότερη. Έπεσε πολύ δουλειά ύστερα απ’ αυτό, κάναμε συνομιλία με τις παίκτριες και αυτό είναι που μετράει, γιατί δε μιλούσα μόνος μου, άκουσα κι εγώ αυτές σε μερικά πράγματα.

Βάλαμε τα πράγματα κάτω, είδαμε τα συν και τα πλην και βρήκαμε τρόπους για να κερδίσουμε».

Για το πόσο σημαντικό είναι για έναν προπονητή να τον θυμούνται τα παιδιά ως δάσκαλο: 

«Είναι πολύ σημαντικό, εμένα με ικανοποιεί αφάνταστα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βλέπω όλους τους παίκτες μου και με χαιρετούν στο δρόμο και θεωρώ σημαντικότερο ότι με χαιρετούν τα παιδιά που δεν ασχολούνται πια με το μπάσκετ».

Για το πώς νιώθει ένας προπονητής όταν βλέπει τα κορίτσια να φεύγουν απ’ το άθλημα μετά από λίγα χρόνια: 

«Δεν είναι τόσο τα πρωταθλήματα, όσο αυτά που παίρνουν τα παιδιά μέσα απ’ τις προπονήσεις και τους αγώνες. Αν τους έχουμε μιλήσει σωστά και τους έχουμε πείσει ότι όταν δουλεύεις ανταμείβεσαι, όχι με τίτλους αλλά με τη βελτίωση και την εξέλιξη, τότε δε φεύγουν τα παιδιά. Τα παιδιά φεύγουν απ’ τις αδικίες, τη μη βελτίωση και γενικότερα όταν βλέπουν κάτι που δεν τους αρέσει».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Παναθηναϊκός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α…