Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Το ξέφρενο ράλι στην τιμή των καυσίμων φέρνει στο φως ένα παράδοξο

Το ξέφρενο ράλι στην τιμή των καυσίμων φέρνει στο φως ένα παράδοξο

ΕΦΚ μέτρα τιμές Βενζίνη βόμβα pass
Σε πρατήριο στην οδό Κύπρου στην Αργυρούπολη πωλείται σήμερα η φθηνότερη απλή αμόλυβδη βενζίνη στα 2,159 ευρώ το λίτρο ενώ η ακριβότερη πωλείται σε πρατήριο στην οδό Ηρακλειδών στο Θησείο στα 2,419 ευρώ το λίτρο.

Την ίδια στιγμή σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου στο χονδρεμπόριο τα διυλιστήρια έχουν την αμόλυβδη στα 1,710 ευρώ χωρίς ΦΠΑ γεγονός που προκαλεί έκπληξη για τις τιμές στην λιανική.

Όσον αφορά την ακριβότερη, το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει η τιμή της απλής αμόλυβδης καθώς σήμερα άγγιξε τα 2,419 ευρώ το λίτρο, ενώ ανάλογα υψηλά κινείται και στην υπόλοιπη νησιωτική και ηπειρωτική χώρα. Το diesel κίνησης έχει πάνω από 2 ευρώ, παρά την επιδότηση των 15 λεπτών.

kausima69

Η ομοσπονδία των πρατηριούχων εκτιμά ότι θα αυξηθεί κι άλλο αφού η μέση τιμή στα διυλιστήρια εμφανίζει συνεχή άνοδο.

Έλεγχοι σε πρατήρια

Σύμφωνα με τον υπουργό ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη πραγματοποιούνται συνεχώς έλεγχοι σε πρατήρια για το φαινόμενο της αισχροκέρδειας το οποίο έχει καταγράφει στο 26% των βενζινάδικων.

kausima48

Παράλληλα, ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου δέχεται ότι υπάρχουν κρούσματα παρατυπίας και προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας ότι οι κερδοσκοπικές κινήσεις οφείλονται στην προσπάθεια αρκετών επαγγελματιών του κλάδου να μην βάλουν λουκέτο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…