Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ To “Her World, Her Rules” σε Λάρισα, Ελασσόνα, Τύρναβο

To “Her World, Her Rules” σε Λάρισα, Ελασσόνα, Τύρναβο

6957F5C8 B954 4BD0 AE66 97A0BDE29B08 jpeg

Η Λάρισα έγινε αγκαλιά για τα μικρά παιδιά και το μπάσκετ μέσα από προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων. Το «Her World, Her Rules» της FIBA που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΕΟΚ και το «Τρίποντα στα Σχολεία» που απευθύνεται σε αγόρια έχει ήδη επισκεφθεί τέσσερα σχολεία.

Το 3ο , το 16ο , το 22ο, το 25ο και το 13ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας είναι αυτά που φιλοξένησαν τα δύο προγράμματα. Ομοσπονδιακή προπονήτρια, εκπρόσωπος της ΕΟΚ, ήταν η Αφροδίτη Αραπατσάνη και οι προπονητές που πήραν μέρος ήταν οι Δημήτρης Καλέτσιος, Αχιλλέας Ζυγγελόπουλος, Θεόδωρος Κουτρούλη, Γιώργο Παππά, Αριστοτέλης Παπαναστασίου και τον συνεργάτη του προγράμματος Αστέριο Σίμο. Το «παρών» έδωσε στο 16οκαι στο 13ο Δημοτικό Σχολείο ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων, Δημήτρης Δεληγιάννης και η Ευγενία Φραγκούλη, Έφορος και μέλος ΕΣΚΑΘ. Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο δίπλα στα παιδιά η Υπουργός Παιδειάς και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. Στο 13ο Δημοτικό Σχολείο δίπλα στα παιδιά ήταν ο Άρης Ζώης, αντιπρόεδρος ΕΣΚΑΘ

Ευχαριστούμε τους διευθυντές των σχολείων Ελένη Δημητρίου (3ο), Γιώργο Ζαχαριάδη (13ο), Ηλία Θεοδώρου (16ο), Σοφία Κουτσιανοπούλου (22ο), Κωνσταντίνο Τσιτότα (25ο), καθώς και τους ΚΦΑ Γεωργία Λουλούδη, Ντίνα Χάιδω, Βασίλη Σαρακίνα, Δήμο Ντικούδη, Νίκο Κυριάκο, Αθανάσιος Κουτσογιάννη, Χρήστο Μάτσια, Ξανθή Μπαμπάνη, Χαράλαμπο Μπακάλη, Μαρία Τσιάρα, τους εκπαιδευτικούς Κλεοπάτρα Καραλιμάνη, Βασιλική Φίλιου, Αφροδίτη Δαλαμάγκα, Γιάννη Καραδήμο, Χρυσόστομο Παπαλεξίου από το 3ο Δημοτικό Σχολείο, Κλεοπάτρα Κουτίνα, Γεωργία Γκανάκα, Ελένη Αντωνίου, Γιώργο Τασιόπουλο, Γιώργο Νικολαλούλη, Χρήστο Καραμάργιο από το 13ο Δημοτικό Σχολείο, Αικατερίνη Τζομπανάκη, Αχιλλέα Παπακώστα, Ελευθερία Γαλάτου, Θεοδώρα Γκαναβά, Ελένη Γκοτσίδου, Ευαγγελία Μπότη από το 16ο, Χάιδω Τζιώτα, Παναγιώτα Περσάκη, Ελένη Πάτσια, Έρη Αποστολίδου, Ελένη Φίλιου, Ευάγγελο Ζάρρα, Μαρία Γάκη από το 22ο, Μιχάλη Στογιάννη, Άννα Τσουμάνη, Μιχάλη Θέμελη, Χρήστο Σέλα, Κωνσταντίνο Κατσιγιάννη, Ιωάννη Γκιάτο.

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο πήραν μέρος 102 παιδιά (51 αγόρια, 51 κορίτσια), στο 16ο 103 παιδιά (64 αγόρια, 39 κορίτσια), 118 παιδιά (64 αγόρια, 54 κορίτσια) στο 22ο και 119 παιδιά (65 αγόρια και 54 κορίτσια) στο 25ο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη Λάρισα, τη Ελασσόνα και τον Τύρναβο ΕΔΩ

Ελασσόνα και Τύρναβος

Το “Her World, Her Rules” και το «Τρίποντα στα Σχολεία» βρέθηκαν και εκτός της πόλης της Λάρισας. Επισκέφθηκαν την Ελασσόνα και τον Τύρναβο για να φέρουν ακόμη περισσότερα παιδιά κοντά στο μπάσκετ, συστήνοντάς τα σε αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στο 2ο Ελασσόνας εκπρόσωπος της ΕΟΚ ήταν η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Αφροδίτη Αραπατσάνη και συνεργάτες οι προπονητές Αριστοτέλης Παπαναστασίου και Νίκος Φλώρος. Η ΕΟΚ ευχαρίστησε για τη σημαντική συμβολή τους τον Διευθυντή του Σχολείου, Δημήτρη Μπουζούκη, τους ΚΦΑ Γιώργο Βαρνά και Διονύση Μηνά, τους εκπαιδευτικούς Καλλιόπη Σκάρπου, Λυδία Αλεξανδρίδου, Ελένη Βίτκου, Χάιδω Μπαλαούρα, Νίκο Καλογιάννη, Ευανθία Νικάλη, καθώς και τους Εθελοντές Σώματος Σαμαρειτών Ευθύμη Κατίνα και Ανθή Μαντζάρα.

Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου εκπρόσωπος της ΕΟΚ ήταν η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Αφροδίτη Αραπατσάνη και συνεργάτης προπονητής ο Αριστοτέλης Παπαναστασίου. Καθοριστική ήταν η συμβολή της διευθύντριας του σχολείου, Θεοδώρα Μπλάκου, την οποία η ΕΟΚ ευχαριστεί, όπως και τους ΚΦΑ Αθανάσιο Βάνη, Αντώνη Κυρατζή, Ιωάννη Τζήμα και τους εκπαιδευτικούς Παναγιώτη Καμίλη, Χρυσόστομο Κατσιούλη, Κωνσταντίνο Γάτσιο, Βασίλη Γκουλέτσα, Δημήτρη Καραούζα, Σοφία Παραφέστα.

*Το πρόγραμμα που φιλοξενείται σε κάθε σχολείο περιλαμβάνει ελεύθερο παιχνίδι μπάσκετ (3Χ3), ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες εξοικείωσης με το παιχνίδι του μπάσκετ (ντρίπλα, πάσα, σουτ, άμυνα, ριμπάουντ). Παράλληλα, το πρόγραμμα πλαισιώθηκε από ένα θεωρητικό μέρος που απευθυνόταν προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Κάθε εκδήλωση πραγματοποιείται υπό τις σχετικές οδηγίες της Πολιτείας, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα υγείας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κ…