Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Το «χρηματιστήριο» των καυσίμων: Ειδικοί μιλούν στο Dnews για το «ράλι» στις τιμές

Το «χρηματιστήριο» των καυσίμων: Ειδικοί μιλούν στο Dnews για το «ράλι» στις τιμές

ΕΦΚ μέτρα τιμές Βενζίνη βόμβα pass
Αβέβαιο φαίνεται πώς είναι το μέλλον για τις τιμές των καυσίμων καθώς εκρηκτικές είναι οι νέες αυξήσεις, βάζοντας «φωτιά» στην τσέπη των καταναλωτών.

Για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά πρατήρια βενζίνης μίλησε στο Dnews o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμης Κιουρτζής τονίζοντας πώς «πρόκειται για χρηματιστηριακό προϊόν που είτε κινείται προς τα πάνω είτε προς τα κάτω».

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε πώς «κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο θα φτάσει η τιμή της βενζίνης».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου, μιλώντας στο Dnews, είπε ότι θα έχουμε καλύτερη εικόνα για το πώς θα εξελιχθούν οι τιμές των καυσίμων την Τρίτη 17 Μαίου και τότε θα κριθεί το που θα φθάσουν οι τιμές στην ελληνική επικράτεια και τη νησιωτική χώρα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η υψηλότερη τιμή βενζίνης καταγράφεται αυτή τη στιγμή στη Νίσυρο, όπου το λίτρο φτάνει στα 2,61€

Έρχονται νέες αυξήσεις 

Σύμφωνα με όσα είναι ήδη γνωστά η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είναι πλέον σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ ενώ όλα δείχνουν ότι έρχεται και νέα αύξηση στην τιμή των υγρών καυσίμων από αύριο.

Έντονα είναι τα προβλήματα στη βόρεια και νησιωτική Ελλάδα, με τις τιμές της απλής βενζίνης να φτάνουν έως και τα 2,2 ευρώ το λίτρο. Η 100αρα βενζίνη παραμένει απλησίαστη, αφού πολλές φορές η τιμή της ξεπερνά τα 2,4 ευρώ το λίτρο, ενώ αυξήσεις υπάρχουν και στο πετρέλαιο κίνησης με την τιμή να εντοπίζεται γύρω στα 1,9 ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, την Τρίτη 17 Μαΐου αναμένονται πολύ σημαντικές αυξήσεις στη χονδρική τιμή διυλιστηρίου για νέες παραγγελίες στις βενζίνες, στο υγραέριο κίνησης και στο πετρέλαιο κίνησης.

«Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινωθούν πρόστιμα»

«Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινωθούν πρόστιμα σε πρατήρια καύσιμων για αισχροκέρδεια», ανέφερε σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι έχουν βρεθεί αρκετές παραβάσεις.

Επεσήμανε ότι όποιος επιχειρήσει να βγάλει παραπάνω χρήματα, «θα του πάρουμε το κέρδος επί δυο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…