Κεντρική Γυναίκες Το ανατέλλον άστρο της Λιλιάνας Καρακασίδου [pic]

Το ανατέλλον άστρο της Λιλιάνας Καρακασίδου [pic]

Καρακασίδου

Η Λιλιάνα Καρακασίδου είναι η πιο βελτιωμένη παίκτρια της Α1 Γυναικών. Η Ελληνίδα γκαρντ έχει αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία της στην Ελευθερία Μοσχάτου, όπου έκανε μια εξαιρετική σεζόν.

Η πλατφόρμα στατιστικών δεδομένων eurobasket.com την κατατάσσει ως το… ανατέλλον άστρο της κατηγορίας. Με δεδομένα και τα 21 της μόλις χρόνια, είναι πολύ μια ποιοτική παίκτρια που αγωνίζεται κυρίως στη θέση «1», έχοντας όμως έφεση και στο σκορ εκτός από τη δημιουργία.

Το περιβάλλον και η φιλοσοφία της Ελευθερίας Μοσχάτου έδωσαν την ευκαιρία στην Καρακασίδου να αναδειχθεί και κυρίως να εξελιχθεί. Στο Κύπελλο βγήκε πρώτη σκόρερ καθώς σε ημιτελικό και τελικό σημείωσε 34 πόντους αθροιστικά, όντας από τις διακριθείσες της ομάδας της.

Η Καρακασίδου φόρεσε τη φανέλα των «μπλε» κατέγραψε 19 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Σε αυτές βρέθηκε στο παρκέ περίπου 36 αγωνιστικά λεπτά κατά μέσον όρο ανά παιχνίδι. Σε αυτά σημείωσε 11.8 πόντους, 2.7 ριμπάουντ, 4.6 ασίστ και 1.4 κλεψίματα κατά μέσον όρο.

Γενικότερα η εικόνα της φερέλπιδος γκαρντ είναι τρομερή στο παρκέ. Πιέζει τη μπάλα πολύ καλά, βγάζει ενέργεια, τρέχει την ομάδα της όταν μπορεί και κυρίως δε φοβάται να πάρει μεγάλα σουτ που μπορεί και να κρίνουν την έκβαση ενός αγώνα θετικά ή αρνητικά. Είναι μόλις 21.. Χρειάζεται το ελληνικό μπάσκετ γυναικών τέτοια ταλέντα να βελτιώνονται συνεχώς.

Η βράβευση της Καρακασίδου στο Κύπελλο Ελλάδας

Καρακασίδου

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…