Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ «Στο τραπέζι» νέα μέτρα για τα καύσιμα, «στα μανταλάκια» όσοι αισχροκερδούν

«Στο τραπέζι» νέα μέτρα για τα καύσιμα, «στα μανταλάκια» όσοι αισχροκερδούν

ΕΦΚ μέτρα τιμές Βενζίνη βόμβα pass
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στην αγορά των καυσίμων με στόχο την αντιμετώπιση της ακρίβειας άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Στο μικροσκόπιο» της κυβέρνησης έχουν μπει πλέον τα καύσιμα, σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, ενώ όπως έγινε και με την ενέργεια – όπου παρατηρήθηκαν επίσης πολλές στρεβλώσεις – αναμένονται και σε αυτόν τον τομέα πρόσθετα μέτρα για να μην υπάρξουν απότομες διακυμάνσεις στις τιμές.

«Γίνονται έλεγχοι σε όλο το φάσμα της αγοράς, και θα αξιοποιηθεί οποιοσδήποτε δημοσιονομικός πόρος υπάρχει», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Για τις τιμές των προϊόντων, σημείωσε ότι «οι έλεγχοι είναι συνεχείς, και οι παραβάσεις τιμωρούνται με αυστηρότατες κυρώσεις».

«Οι κυρώσεις με νομοθετική μας παρέμβαση από εδώ και πέρα θα δημοσιοποιούνται, ώστε ο καταναλωτής να ξέρει ποια επιχείρηση βάζει πλάτη, στηρίζει, απορροφά μέρος του κόστους, και ποιοι λίγοι προσπαθούν πονηρά να αισχροκερδίσουν και πάνω στο κύμα των αυξήσεων να προσθέσουν επιπλέον δυσκολίες».

Κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα μέτρα: «Κάναμε αποφασιστικές παρεμβάσεις»

Η πίεση στους πιο αδύναμους συνεχίζεται, αναγνώρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και γι’ αυτό η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αξιοποιεί κάθε νέα δυνατότητα, «χωρίς όμως να τινάξουμε στον αέρα τη δημοσιονομική σταθερότητα και την πορεία της οικονομίας».

Στη συνέχεια περιέγραψε τα μ΄ετρα ανακούφισης που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση:

«Είμαστε στο πλευρό πολιτών όσο διαρκεί η κρίση με μέτρα αποτελεσματικά, εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας στην ενέργεια, κάναμε αποφασιστικές παρεμβάσεις. Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η πλατφόρμα για να παίρνει ο κόσμος στους τραπεζικούς λογαριασμούς του την επιστροφή χρημάτων για χρεώσεις πάνω από 300 κιλοβατώρες σε όσους έχουν μέχρι 45.000 ευρώ εισόδημα και με τον καινούργιο τρόπο τιμολόγησης από τον Ιούλιο και μετά θα πληρώνουμε όλοι από 70% μέχρι 90% λιγότερες αυξήσεις. Ταυτόχρονα τρέχει το πρόγραμμα ενίσχυσης στα καύσιμα, έχουμε μειωμένο ΕΝΦΙΑ και αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός», υπενθύμισε .

Κατηγόρησε, τέλος, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι στην πρωτοφανή κρίση που αντιμετωπίζει ο κόσμος μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο «εμφανίζεται να έχει λύσεις για όλους και για όλα».

«Με ένα άρθρο και ένα νόμο θα λύσει όλα τα ζητήματα», δήλωσε σκωπτικά.

ΠΗΓΗ: dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…