Κεντρική NBA Στιβ Κερ για το μακελειό στο Τέξας: «Συγγνώμη, κουράστηκα να δίνω συλλυπητήρια»
NBA

Στιβ Κερ για το μακελειό στο Τέξας: «Συγγνώμη, κουράστηκα να δίνω συλλυπητήρια»

ΝΒΑ

Ο μεγάλος άσος του ΝΒΑ και νυν προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ , Στιβ Κερ αρνήθηκε να μιλήσει για το παιχνίδι με τους Μάβερικς για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, εξέφρασε όμως την οργή του για την δολοφονία των 19 παιδιών σε σχολείο του Τέξας και αποχώρησε από τη συνέντευξη Τύπου.

«Από την στιγμή που τελείωσε η προπόνησή μας, 14 παιδιά δολοφονήθηκαν 400 μίλια από εδώ, όπως και ένας δάσκαλος (σ.σ. τόσα ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή τα θύματα, τα οποια αυξήθηκαν στη συνέχεια). Πότε θα κάνουμε κάτι;” αναρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Κερ και συνέχισε:

«Έχω κουραστεί να κάνω δηλώσεις και να δίνω συλλυπητήρια σε συντετριμμένες οικογένειες. Συγγνώμη, αλλά έχω κουραστεί να κρατάμε ενός λεπτού σιγή. Αρκετά!

Έχουμε 50 Γερουσιαστές, που αρνούνται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την οπλοκατοχή, το οποίο περιμένει να ψηφιστεί εδώ και 2 χρόνια. Και υπάρχει λόγος που δεν το κάνουν: Θέλουν να έχουν δύναμη.

Σας ρωτάω λοιπόν όλους, ρωτάω αυτούς τους Γερουσιαστές που δεν κάνουν κάτι για τις δολοφονίες σε σχολεία και σούπερ μάρκετ. Θα βάλετε την επιθυμία σας για δύναμη πάνω από την ασφάλεια των παιδιών, των ηλικιωμένων και όσων πάνε στην εκκλησία; Επειδή έτσι φαίνεται.

Έχω κουραστεί. Θα παίξουμε σήμερα, αλλά θέλω όλοι όσοι δουν αυτό το μήνυμα να σκεφτούν τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, τους γονείς τους τα αδέλφια τους. Να σκεφτείτε όλοι πώς θα νιώθατε αν αυτό συνέβαινε σε εσάς. Δεν γίνεται να το συνηθίζουμε αυτό και να καθόμαστε όταν το διαβάζουμε λέγοντας «εντάξει, ας κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή. Τώρα, πάμε ομάδα, πάμε Γουόριορς».

Θα παίξουμε μπάσκετ τώρα, αλλά υπάρχουν 50 Γερουσιαστές που μας κρατούν ομήρους. Το 90% των Αμερικανών ζητούν να υπάρχει έλεγχος ιστορικού αν κάποιος θέλει να πάρει όπλο. Το 90%! Μας κρατάνε ομήρους 50 Γερουσιαστές επειδή αρνούνται να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο για να διατηρήσουν την δύναμή τους. Είναι αξιολύπητο, αρκετά» ολοκλήρωσε ο Κερ και αποχώρησε…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…