Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Στην κατηγορία Quest της FIBA το 3×3 GR National Tour της ΕΟΚ

Στην κατηγορία Quest της FIBA το 3×3 GR National Tour της ΕΟΚ

3x3

Μετά την ανακοίνωση για το Πανελλήνιο Δίκτυο Διοργανώσεων 3×3 της ΕΟΚ και το τεράστιο ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί από διάφορους φορείς σε όλη την Ελλάδα για την ένταξη διοργανώσεων 3×3 στις κατηγορίες του Δικτύου και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία του Πανελλήνιου Τουρνουά 3×3 (3x3GR National Tour).

H Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προχωράει πλέον ένα βήμα παραπέρα τις πρωτοβουλίες της για την ανάπτυξη και προβολή του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της ΕΟΚ, το Πανελλήνιο Τουρνουά 3×3 GR National Tour αναβαθμίζεται στην κατηγορία Quest. Η κίνηση αυτή σημαίνει πως εντάσσεται στο πρόγραμμα διεθνών διοργανώσεων της FIBA, όπου μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες υψηλού επίπεδου και από το εξωτερικό.

Η αναβάθμιση του 3×3 GR National Tour καθιστά τις διοργανώσεις του Πανελληνίου Τουρνουά ακόμα πιο ελκυστικές για ομάδες από το εξωτερικό, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα συλλογής πόντων που προσμετρούνται στην παγκόσμια κατάταξη της FIBA 3X3. Ταυτόχρονα, η νικήτρια ομάδα της τελικής φάσης εξασφαλίζει την πρόκρισή της σε έναν σταθμό του World Tour.

Στην κατηγορία Quest θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν όσες από τις διοργανώσεις του 3×3 GR National Tour το επιθυμούν, χωρίς αυτό να είναι υποχρεωτικό για τους διοργανωτές. Η ανάδειξη του 3×3 GR National Tour στην κατηγορία Quest της FIBA προϋποθέτει τη διεξαγωγή τριών τουλάχιστον διοργανώσεων σε αυτό το επίπεδο με τη συμμετοχή 150 ομάδων συνολικά σε αυτές.

Τα οφέλη από την ανάδειξη του 3×3 GR National Tour στην κατηγορία Quest είναι πολλαπλά τόσο για τους διοργανωτές των επιμέρους events όσο και για την ίδια την Ομοσπονδία. Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι επιμέρους διοργανώσεις κερδίζουν αναγνώριση στη διεθνή κοινότητα του 3×3, καθώς οι συμμετοχές από το εξωτερικό ανεβάζουν το αγωνιστικό επίπεδο κάθε διοργάνωσης και της προσδίδουν την αίγλη ενός διεθνούς προκριματικού.

Παράλληλα, οι ομάδες που συμμετέχουν, είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό, συναγωνίζονται για τη συλλογή πόντων, λαμβάνοντας μέρος σε περισσότερες της μιας διοργάνωσης του 3x3GR National Tour σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Με την ένταξη του 3×3 GR National Tour στην κατηγορία Quest, η ΕΟΚ αναλαμβάνει μια πολύ μεγάλη ευθύνη απέναντι στη Διεθνή Ομοσπονδία και καλείται να εφαρμόσει, σε συνεργασία με τους φορείς υλοποίησης των επιμέρους διοργανώσεων, όλα τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρότυπα στο πλαίσιο ενός Tour.

Επιπλέον, μέσω αυτής της διαδικασίας, αυξάνονται κατακόρυφα οι πόντοι που συλλέγονται από την Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη της FIBA3X3, αλλά και οι πιθανότητες πρόκρισης των Εθνικών μας Ομάδων στις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Χατζηβρέττας: «Μεγαλώσαμε με το ’87 κι ένα παιδικό όνειρο έγινε πραγματικότητα»

Ο Νίκος Χατζηβρέττας μίλησε στο ΕΟΚ WebRadio και στην εκπομπή «Η μπάλα στο παρκέ» με αφορμ…