Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Στενεύουν τα περάσματα για τον Βαγγέλη Λιόλιο

Στενεύουν τα περάσματα για τον Βαγγέλη Λιόλιο

Βαγγέλη θα πληρώσεις τον Γκόντα;

Τίποτα δεν θα είναι εύκολο για τον Βαγγέλη Λιόλιο. Όχι όσο δεν έχει ξεκάθαρες τοποθετήσεις. Όχι όσο άλλα λέει κι άλλα κάνει. Κι επειδή εμείς δεν μιλάμε με γρίφους, η υπόθεση Γκόντα έχει εξελιχθεί σε βραχνά για τον πρόεδρο της ΕΟΚ. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, για να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει.

Ο Σπύρος Γκόντας κινήθηκε δικαστικά κατά της ΕΟΚ και της ΚΕΔ. Θεώρησε (όπως και ήταν) αδικαιολόγητο και παράνομο τον αποκλεισμό του από τους αγώνες του πρωταθλήματος. Το δικαστήριο δικαίωσε τον πρώην διεθνή διαιτητή. Με τη βούλα, ο αποκλεισμός των διαιτητών της Ευρωλίγκας ήταν παράνομος, παράτυπος, αδικαιολόγητος. Άλλη μια αψυχολόγητη ενέργεια του Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Το δικαστήριο έχει επιδικάσει ένα ποσό, που αγγίζει τις 40.000 ευρώ. Όχι πως ικανοποιήθηκε η πλευρά Γκόντα, που είναι σε προβληματισμό αν πρέπει να εφεσιβάλει την απόφαση, διεκδικώντας κι άλλα χρήματα, πέρα από τα «μη δεδουλευμένα». Για μείωση της προσωπικότητας, επαγγελματική ζημιά, κτλ. Γιατί, όμως, βάλαμε στο κάδρο τον Βαγγέλη Λιόλιο;

Αν μείνει πιστός σε όσα είχε δηλώσει προ καιρού (υπάρχουν τα σχετικά βίντεο) θα πληρώσει τα χρήματα. «Θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις» είχε πει. Όπερ σημαίνει πως από το ταμείο της ΕΟΚ θα βγει το ποσό, που αναφέραμε. Φυσικά κι έχει δικαίωμα να κάνει έφεση, κατά της πρωτόδικης απόφασης. Κι εδώ αρχίζουν τα γούστα…

Το τείχος προστασίας του Βαγγέλη Λιόλιο στον Γιώργο Βασιλακόπουλο

Σε μια από τις όχι και λίγες εκρήξεις του, ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ είχε κάνει λόγο για ορκωτούς λογιστές. Τους είδατε; Μάθατε κάτι για το πόρισμά τους; Εδώ δεν έχουμε ανάγκη να ψάξει κανείς. Ο κ. Λιόλιος οφείλει να στραφεί κατά της πρώην ΚΕΔ και της πρώην διοίκησης της ΕΟΚ. Με αυτόν τον τρόπο μεταφέρεται το βάρος στις πλάτες που πρέπει και δεν πληρώνεται από το δημόσιο.

Αν δεν το κάνει, αν δεν στραφεί εναντίον εκείνων που δημιούργησαν το πρόβλημα, θα έχει χρεώσει δίχως λόγο την Ομοσπονδία με μεγάλο ποσό. Παράλληλα θα έχει υψώσει τείχος προστασίας στον Βασιλακόπουλο. Ποια ανάγκη οδηγεί σε τέτοια ενέργεια τον Βαγγέλη Λιόλιο; Ας μας πει ο ίδιος.

Αν πάλι θελήσει να κάνει έφεση, γνωρίζει πως θα τζογάρει με… «ξένα χρήματα». Το επιτόκιο για κάθε χρόνο που δεν πληρώνεται ο κ. Γκόντας είναι 9%. Ήτοι θα παίρνει άκοπα άλλα 3.500 ευρώ τον χρόνο, μέχρι να βγει η απόφαση. Οι νομικοί (ακόμα κι οι πρωτοετείς της νομικής πρόεδρε) γνωρίζουν ότι το παιχνίδι δεν γυρίζει. Δεν υπάρχει τρόπος να μην πληρωθεί ο πρώην διαιτητής.

Αν υπάρξει έφεση από την πλευρά του Βαγγέλη Λιόλιου θα είναι προφανές μόνο ένα πράγμα: Ότι θέλει απλά να πληρώσει ο επόμενος. Ότι δεν σκοπεύει να μείνει δεύτερη τετραετία στη θέση του προέδρου. Κρατήστε το αυτό και θα επανέρθουμε στο θέμα…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
 • Ολύμπιακός Super Cup

  Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 75-51

  Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός. Ένα ημίχρονο έπαιξε ο Παναθηναϊκός. Χρειάζεται κάτι περισσότερο απ…
 • Χουγκάζ, Περιστέρι - ΠΑΟΚ

  Περιστέρι – ΠΑΟΚ 64-49

  Νίκησε το Περιστέρι, αναστέναξαν τα στεφάνια. Ο μικρός τελικός έμοιαζε με ένα καλό… φιλικό…
 • Γκίλμορ, Αντετοκούμπο, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

  ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 64-77

  Άνετα στον τελικό ο Παναθηναϊκός. Πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι τίτλου της χρονιάς. Ο Λεσόρ κυριά…
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Σκοπός να εκθέσουμε τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού»

Για το πλάνο του Ολυμπιακού πριν το ματς μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του Ολυ…