Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Σταυρόπουλος: «Ήθελα να ζήσω έναν αγώνα της Αρμάνι με τον Ολυμπιακό στο Final-4»

Σταυρόπουλος: «Ήθελα να ζήσω έναν αγώνα της Αρμάνι με τον Ολυμπιακό στο Final-4»

Σταυρόπουλος

Ο General Manager της Αρμάνι Μιλάνο, Χρήστος Σταύροπουλος, «φιλοξενήθηκε» στο ΕΟΚ WEB Radio και μίλησε τόσο για την Αρμάνι και τους στόχους της, όσο και τις εξελίξεις στην Ευρωλίγκα. Αναλυτικά είπε:

Για τη νυν αγωνιστική εικόνα της ομάδας: «Μετά τον αγώνα που παίξαμε το Σάββατο και επέστρεψε ο Νικολό Μέλι που έλειπε απ’ τα play-offsμε την Εφές στην Ευρωλίγκα, η εικόνα της ομάδας ήταν πάρα πολύ ενθαρρυντική για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Οι στόχοι της Αρμάνι είναι όπως οι στόχοι μιας μεγάλης ομάδας στην Ευρώπη, δηλαδή η κατάκτηση όλων των τίτλων. Το Κύπελλο Ιταλίας το κατακτήσαμε, στην Ευρωλίγκα είχαμε στόχο τα play-offs και κοιτάξαμε και στοFinal-4. Είχαμε τη δυναμική και την ομάδα να φτάσουμε μέχρι το τέλος, ωστόσο κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες που συμβαίνουν στον αθλητισμό δε μας το επέτρεψαν. Η εικόνα της ομάδας και με όλα όσα έχουμε δείξει είναι πάρα πολύ καλή. Ελπίζω να τελειώσουμε καλά τη χρονιά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος που είναι ένας στόχος πολύ σημαντικός και που τον θέλουμε πάρα πολύ».

Για τη Βίρτους Μπολόνια: «Ο ανταγωνισμός κάνει πάρα πολύ καλό, όπως έλεγα και στην Ελλάδα. Το να έχεις μια ομάδα πλήρως ανταγωνιστική εδώ σαν τη Μπολόνια και μάλιστα που απ’ την καινούργια χρονιά θα παίζει στην Ευρωλίγκα, είναι πολύ σημαντικό. Από τη μία, είναι πολύ σημαντικό για το ιταλικό μπάσκετ το να έχει πάλι 2 ομάδες στη Ευρωλίγκα. Απ’ την άλλη, και για ‘μας είναι καλό να έχουμε απέναντί μας μια τόσο δυνατή ομάδα, αλλά να παίζουμε με ίσους όρους. Δηλαδή μέχρι τώρα εμείς παίζαμε παιχνίδια πιο δύσκολα, πιο σημαντικά, πιο δυνατά, ενώ η Βίρτους έδινε λιγότερα παιχνίδια και μικρότερης δυναμικότητας στο Eurocup. Οπότε το ν’ αρχίζεις ένα πρωτάθλημα με ίσους όρους είναι καλύτερο για ‘μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχουμε μια ομάδα ανταγωνιστική σαν τη Μπολόνια. Επένδυσε πάρα πολύ, εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση της Ρωσίας και κατάφερε ν’ αποκτήσεις Σενγκέλια και Χάκετ απ’ την ΤΣΣΚΑ. Αν προκριθούμε στον τελικό, πιστεύω θα γίνουν πάρα πολύ δυνατοί αγώνες».

Για τον αποκλεισμό της Αρμάνι απ’ το Final-4: «Ήμουν πάρα πολύ στεναχωρημένος, γιατί κάναμε έναν τρομερό αγώνα. Στη regularseasonχάσαμε δύο παίκτες με πάρα πολύ σοβαρούς τραυματισμούς, τον Σαβόν Σίλντς που έμεινε 3 μήνες έξω και τον Ντίνο Μήτογλου που έμεινε επίσης 3 μήνες έξω απ’ τον τραυματισμό, ανεξαρτήτως τι έγινε μετά. Όταν φτάσαμε στα π-ο με την Εφές είχαμε τον Ντιλέινι που τραυματίστηκε και δε μπόρεσε να παίξει, τον Ροντρίγκεθ που γύρισε το πόδι του και έπαιξε τα δύο παιχνίδια δεμένος, μ’ έναν αστράγαλο φουσκωμένο, τον Νικολό Μέλι που τραυματίστηκε και έμεινε 1 μήνα εκτός, τον Σιλντς και τον Μήτογλου που τον σταμάτησε η FIBA λόγω του θετικού δείγματος που βρέθηκε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Όλα αυτά συνέβησαν την πιο κρίσιμη στιγμή στην ομάδα, εκεί που θες να κάνεις το τελικό σπριντ και να πετύχεις το κάτι παραπάνω. Παρ’ όλα αυτά, παλέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό.Στην κατάσταση που ήμασταν κερδίσαμε το 2ο παιχνίδι, πήγαμε στην Κωνσταντινούπολη και «χτυπήσαμε» και τα δύο παιχνίδια που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Στο τέλος μένει αυτό το «κρίμα», αλλά σίγουρα στον αθλητισμό θες και τύχη, που εμείς δεν την είχαμε».

Για το γεγονός ότι αν περνούσε στο Final-4 θα έπαιζε με τον Ολυμπιακό: «Θα ΄ταν πάρα πολύ όμορφο, γιατί αν πηγαίναμε στο Final-4 θα παίζαμε με τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό. Ειδικά για ‘μένα, αυτό θα ήταν όνειρο, να παίξουν αυτόν τον ημιτελικό μεταξύ τους οι δύο ομάδες. Θα ‘ταν κάτι πανέμορφο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Πραγματικά ήθελα πώς και πώς να το ζήσω. Ελπίζω στο μέλλον να έχουμε τις ανάλογες ευκαιρίες».

Για την εξέλιξη με το περιστατικό με τον Ντίνο Μήτογλου: «Είχαμε ένα παρόμοιο περιστατικό και με τον Μορασκίνι στην αρχή της σεζόν, ο οποίος μας έλειψε για όλη τη σεζόν. Μετά είχαμε το περιστατικό με τον Ντίνο Μήτογλου, όπου περιμένουμε ακόμα τι θα γίνει. Το μόνο που υπάρχει είναι ότι ο παίκτης έχει γίνει suspend, δε μπορεί ν’ αγωνιστεί ακόμα. Περιμένουμε την απόφαση απ’ τις αρμόδιες αρχές».

Για τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει η Ευρωλίγκα: «Σίγουρα θα είναι ένα «καυτό» καλοκαίρι, σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλές αποφάσεις που πρέπει να παρθούν. Αυτές οι αποφάσεις θα παρθούν απ’ τους μετόχους των ομάδων. Για το θέμα με τις ρωσικές ομάδες δεν υπάρχει ακόμα κάποια απόφαση, ούτε καν έχει συζητηθεί το θέμα. Πιστεύω ότι θα γίνει κάποια συζήτηση στις αρχές του επόμενου μήνα. Υπάρχουν αρκετά θέματα συζήτησης όπως αυτό, όπως το πού θα δοθούν οι wildcard. Με τη FIBA δεν έχουμε κάποια συζήτηση, αλλά σίγουρα πρέπει να βρεθεί μια λύση, γιατί όλες οι ομάδες δυσκολεύονται πάρα πολύ με τα «παράθυρα», γιατί τα παιχνίδια είναι πάρα πολλά, οπότε πρέπει κάτι να γίνει. Πιστεύω ότι είναι κοινό συμφέρον όλων να βρούμε μια «χρυσή» τομή, έτσι ώστε να βοηθήσουμε όχι μόνο τις ομάδες, αλλά και το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Για τον Κάιλ Χάινς: «Τον Κάιλ τον γνώριζα απ’ τη θητεία μου στον Ολυμπιακό. Δεν είναι μόνο ένας απίστευτος παίκτης, αλλά κι ένας απίστευτος άνθρωπος, ένας πολύ καλός οικογενειάρχης κι ένας αθλητής MVP μέσα και έξω απ’ το γήπεδο. Γι’ αυτό και φέτος που τελειώνει το συμβόλαιό του είναι κοινό μυστικό ότι και εμείς και θέλω να πιστεύω και αυτός θέλουμε να συνεχίσει, γιατί είναι πραγματικά ένας αξιολάτρευτος αθλητής».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…