Κεντρική Γυναίκες Σπανού: «Η παρουσία των κοριτσιών στην Αμερική βοηθάει και το γυναικείο μπάσκετ ν’ ανέβει»

Σπανού: «Η παρουσία των κοριτσιών στην Αμερική βοηθάει και το γυναικείο μπάσκετ ν’ ανέβει»

Σπανού

Η Άρτεμις Σπανού μίλησε στο ΕΟΚ Web Radio για την Εθνική ομάδα, για το μέλλον του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αλλά και για το γυναικείο μπάσκετ.

Αναλυτικά είπε:

Για το καλοκαιρινό camp της Εθνικής: «Είχε γίνει πριν τρία χρόνια ένα μικρότερο camp και είχαμε ταξιδέψει και στην Κίνα για φιλικούς αγώνες. Τώρα γίνεται ένα μεγαλύτερης διάρκειας camp, στο οποίο έχουμε τη δυνατότητα να βρεθούμε οι περισσότερες κοπέλες που στελεχώνουμε την Εθνική Ομάδα, ώστε να δουλέψουμε σε κάποια πράγματα και να μπούμε σε μία φιλοσοφία, για να είμαστε έτοιμες στα «παράθυρα» που έχουμε (σ.σ. το Νοέμβριο) και να περάσουμε στο Ευρωμπάσκετ του 2023».

Για τη βάση που έβαλε η Εθνική Ομάδα με τις νίκες της στα «παράθυρα» του Νοεμβρίου για την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ: «Έχουμε ξεκινήσει με δύο νίκες, οι οποίες ήταν δύσκολες, καθώς είχαμε μόλις τρεις μέρες προετοιμασίας και καινούργιο επιτελείο. Με καλή διάθεση και δουλειά, όμως, καταφέραμε να πάρουμε τις νίκες. Τα επόμενα δύο παιχνίδια θα γίνουν στη χώρα μας, θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας και έχουμε την ευκαιρία το Νοέμβριο να κάνουμε δύο νίκες και να έχουμε ένα πλεονέκτημα όσον αφορά την επίτευξη του στόχου μας».

Για τα «κομμάτια» της Εθνικής Γυναικών: «Σίγουρα έχουμε και ταλέντα και παίκτριες που έχουν βρεθεί κάποια χρόνια στην Εθνική Ομάδα. Η Κατερίνα (σ.σ. Σωτηρίου) είναι πάνω από 20 χρόνια στη Εθνική. Οπότε, υπάρχει κάθε κομμάτι του «παζλ» για να φτιάξουμε μια πολύ καλή ομάδα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να βρεθούμε μεταξύ μας, να γίνουμε καλύτερες και ατομικά και ομαδικά, πάντα με τον ίδιο στόχο, την ίδια φιλοσοφία και την ίδια νοοτροπία και να κάνουμε κάτι καλό, για να φέρουμε κορίτσια στο μπάσκετ και να υπάρχει ενδιαφέρον. Χρειάζεται, επίσης, σιγά σιγά να υπάρχουν και περισσότερες συμμετοχές Ελληνίδων αθλητριών στις ελληνικές ομάδες, για ν’ ανέβει και το επίπεδο».

Για το γεγονός ότι πολλές Ελληνίδες αθλήτριες αγωνίζονται στις ΗΠΑ: «Αυτήν τη στιγμή υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον και από αμερικανικά κολλέγια όσον αφορά τις ευρωπαίες παίκτριες, κάτι που πριν μερικά χρόνια δεν τα ενδιέφερε. Το να έχουν αυτά τα κορίτσια τη δυνατότητα να μπορέσουν να συνδυάσουν σπουδές με το άθλημα και να παίξουν μπάσκετ στην Αμερική είναι κάτι σπουδαίο και μια εμπειρία που θα την πρότεινα στον οποιονδήποτε. Επίσης,αυτό φτιάχνει και το χαρακτήρα σου. Τα περισσότερα κορίτσια πήγαν αρκετά καλά φέτος, κάτι που βοηθάει και το γυναικείο μπάσκετ ν’ ανέβει».

Για την περίπτωση επιστροφής της στην Ελλάδα: «Όλα είναι ανοιχτά, δεν έχω κλείσει τις «πόρτες» πουθενά. Κάθε χρόνο επιλέγω τις ομάδες με βάση κάποια κριτήρια που θέλω να υπάρχουν για να παίξω, οπότε αν βρεθεί κάποια ελληνική ομάδα που μπορεί να μου δώσει κάποια κομμάτια τα οποία θέλω και με ευχαριστούν, τότε η πόρτα θα είναι πάντα «ανοιχτή» και θα μπορούσα να επιστρέψω κι εγώ στην Ελλάδα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ιτούδης: «Περήφανος που είμαι στην Εθνική»

Ο Δημήτρης Ιτούδης με ένα post στο Instagram αναφέρει το πόσο μεγάλη τιμή είνα ιγια κείνον…