Κεντρική Γυναίκες Σωτηρίου: «Η Εθνική Γυναικών θέλει σκληρή δουλειά και καλή διάθεση»

Σωτηρίου: «Η Εθνική Γυναικών θέλει σκληρή δουλειά και καλή διάθεση»

Σωτηρίου

Η Κατερίνα Σωτηρίου μίλησε στο ΕΟΚ Web Radio για την Εθνική ομάδα γυναικών αλλά και γενικότερα για το γυναικείο μπάσκετ.

Αναλυτικά:

Για τις δύο νίκες στα «παράθυρα» τον περασμένο Νοέμβριο: «Ήμασταν ενθουσιασμένες όλες και όλο αυτό βγήκε και στο γήπεδο το Νοέμβριο. Πολύ σημαντικό ότι μας ήρθαν και οι δύο νίκες για να μας δώσουν παραπάνω αισιοδοξία για τη συνέχεια. Υπάρχει θέληση και επαγγελματισμός, κάτι που φαίνεται και απ’ την πλευρά της Ομοσπονδίας και των ανθρώπων που προσπαθούν να βοηθήσουν και ν’ «ανθίσουν» το γυναικείο μπάσκετ και η Εθνική Ομάδα».

Για τις προοπτικές του μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα: «Είναι μια «αλυσίδα» πραγμάτων, απ’ την Ομοσπονδία, μέχρι τον κάθε αθλητή και χρειάζεται μια διάρκεια. Αυτό θα δώσει ελπίδα σε όσους ασχολούνται. Χρειαζόμαστε ανθρώπους με μεράκι, γιατί τα πράγματα έχουν αλλάξει πλέον και δεν είναι εύκολο. Είναι κάτι που δεν έχει να κάνει μόνο με το οικονομικό κομμάτι, αλλά και με την οργάνωση. Αυτό μπορεί να βοηθήσει και τιςταλαντούχες αθλήτριες να μείνουν στο χώρο και να βρίσκουν ένα πρόσφορο έδαφος που θα τις βοηθήσει να μην αλλάξουν άθλημα. Σίγουρα απαιτείται θέληση και σκληρή δουλειά. Έτσι, μπορεί ν’ αναβαθμιστεί και η λίγκα και οι επιτυχίες της Εθνικής Ομάδας, αλλά και γενικότερα το γυναικείο μπάσκετ».

Για την επιστροφή της στην Ελλάδα, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού: «Είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφω στην πατρίδα. Θα κάνω όπως πάντα το καλύτερο δυνατό σε ένα σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός, για να διεκδικήσει αυτό που έχασε φέτος απ’ τον Ολυμπιακό, το νταμπλ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Αμφίβολη η Βίτολα για το Game 3

Εκτός με κάταγμα στη μύτη η Βίτοσα. Ο Ολυμπιακός έχασε από τον Παναθηναϊκό με 68-65 στον δ…