Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels Σλαφτσάκης: «Θα δείξουμε αν φτάσαμε στο… ταβάνι μας»

Σλαφτσάκης: «Θα δείξουμε αν φτάσαμε στο… ταβάνι μας»

Σλαφτσάκης

Ο Κολοσσός Ρόδου επικράτησε με 78-70 επί του Περιστερίου εκτός έδρας και έκανε ένα μεγάλο «βήμα» για την εξασφάλιση της 3ης θέσης της Α1. Ο φόργουορντ των Ροδιτών, Διαμαντής Σλαφτσάκης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή του EOKWebRadio «Άμεσο ριπλέι» με την Έλενα Βογιατζή και τον Γιάννη Σταυρουλάκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Διαμαντής Σλαφτσάκης:

Για το ερχόμενο (07/05) εντός έδρας παιχνίδι με ΠΑΟΚ: 

«Το έχουμε μεγάλη ανάγκη και για να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την 3η θέση. Θεωρώ θα κρίνει πάρα πολλά, γιατί αν δεν κερδίσουμε θα πρέπει να «κυνηγήσουμε»μετά τον Ολυμπιακό εκτός έδρας, κάτι πάρα πολύ δύσκολο, έως και απίθανο. Η ομάδα βρίσκεται σε ένα καλό μομέντουμ, σε ένα καλό αγωνιστικό ρυθμό τον τελευταίο μήνα.

Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα, ο ΠΑΟΚ είναι μια πάρα πολύ ποιοτική ομάδα. Αν κοιτάξουμε τη βαθμολογία θέση, θα είναι μεγάλη «παγίδα» για εμάς και θα βρεθούμε προ εκπλήξεως το Σάββατο. Στον 1ο γύρο χάσαμε με 9 πόντους, οπότε πρέπει να προετοιμαστούμε πάρα πολύ καλά και με «όπλο» την άμυνά μας, που είναι η δύναμη και η βάση μας, να ελέγξουμε εμείς το ρυθμό και να πάρουμε τη νίκη».

Για το ότι ο Κολοσσός κερδίζει και εκτός έδρας:

 «Στο ότι είμαστε σε αυτήν τη θέση βαθμολογικά, παίζει ρόλο ότι έχουμε κάνει πολλά «διπλά» και μάλιστα σε πάρα πολύ καλές ομάδες, όπως Άρης, ΑΕΚ. Αυτά μας ανέβασαν πάρα πολύ και μας έκαναν να αρχίσουμε να «κυνηγάμε» τον ένα στόχο μετά τον άλλον. Ο πρωταρχικός στόχος δεν ήταν η 3η θέση πάντως, αν μας έλεγε κάποιος ότι θα τερματίζαμε στην 4άδα δε θα το πιστεύαμε».

Για τον κόουτς Καντζούρη: 

«Το βασικό κριτήριο του κόουτς το καλοκαίρι ήταν να «χτίσει» μια ομάδα που θα αποτελείται από καλούς χαρακτήρες, που θα έχει καλή χημεία, θα υπάρχει καλό κλίμα και θα παλεύει σε κάθε ματς. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι πέτυχε διάνα.

Έχει δημιουργηθεί ένα καλό κλίμα στ’ αποδυτήρια και μέσα απ’ τη σκληρή δουλειά του και τη φιλοσοφία που έχει βάλει έχουμε δείξει στο γήπεδο ότι μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα. Τώρα θα δείξει η ομάδα τι μπορεί να κάνει και ότι δεν έχουμε φτάσει το «ταβάνι» μας. Ουσιαστικά τώρα είναι το πιο κομβικό σημείο».

Για το αν σκέφτονται στη Ρόδο την έξοδο του Κολοσσού Ευρώπη: 

«Είναι ένα ερώτημα που δεν είμαι αρμόδιος και δε γνωρίζω. Υπάρχει στη περιρρέουσα ατμόσφαιρα το ότι η ομάδα επιθυμεί να αγωνιστεί, αλλά απ’ όσο γνωρίζω πρέπει να καλυφθούν πρώτα κάποιες προϋποθέσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν το γνωρίζω.

Μακάρι να παίξει ο Κολοσσός στην Ευρώπη, γιατί με βάση τη φετινή πορεία και το ότι είναι ένα πολύ «υγιές» σωματείο, αξίζει να παίξει εκεί. Μακάρι να το επιθυμεί πραγματικά και η διοίκηση και να γίνει πράξη. Θα είναι πολύ δυνατό και για το ίδιο το νησί».

Για το τι θα τον ικανοποιήσει στο τέλος τη σεζόν: 

«Δε μπορώ ν’ απαντήσω ακόμα, θέλω να δω πώς θα εμφανιστούμε στα play-offs, γιατί είναι κάτι που το θέλουμε πάρα πολύ όλοι, είμαστε πολύ «πεινασμένοι» όλοι. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και να έχουμε την ανάλογη πορεία στα play-offs με όποιον κι αν πέσουμε. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι μέχρι στιγμής, όπου μας πάει μέχρι τέλους».

Για το πώς θα ήθελε να είναι το μέλλον του στο μπάσκετ: 

«Έχω 1 χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα, τα πράγματα είναι πάρα πολύ «ρευστά». Μακάρι να έχουμε υγεία, να πάνε όλα καλά, η ομάδα να πάει όπως επιθυμούμε και όπως «ονειρευόμαστε» και βλέπουμε».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Προμηθέας Πάτρας – Κολοσσός Ρόδου 96-73

Ο Προμηθέας πήρε το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου Νικηφόρα συνέχισε τις υποχ…