Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Πρωτομαγιά: Τι αλλάζει από σήμερα σε πιστοποιητικά και self test – Τα μέτρα στα σχολεία

Πρωτομαγιά: Τι αλλάζει από σήμερα σε πιστοποιητικά και self test – Τα μέτρα στα σχολεία

καιρός

Με τη χώρα να μπαίνει στην τουριστική σεζόν και την πανδημία να βρίσκεται σε ύφεση με λιγότερα κρούσματα και λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία, τα μέτρα κατά του κορονοϊού αλλάζουν από 1η Μαΐου.

Από σήμερα μια σειρά από μέτρα που βρίσκονταν σε ισχύ για μεγάλο χρονικό διάστημα μπαίνουν πλέον στο συρτάρι, δίχως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσουμε μια για πάντα, αφού επαναξιολόγηση θα υπάρξει από τους ειδικούς του Σεπτέμβριο.

Αναλυτικότερα από σήμερα:

Αναστολή covid pass. Από σήμερα γίνεται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοιχτούς. Ετσι, η πρόσβαση σε χώρους εστίασης και σε εμπορικά καταστήματα θα γίνεται χωρίς την επίδειξη πιστοποιητικού. Επίσης επανέρχεται η χωρητικότητας στο 100%.
Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας. Επιπλέον από σήμερα, οι ταξιδιώτες δεν υποχρεούνται στην επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο στη χώρα.
Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, υποχρεούνται σε ένα ράπιντ τέστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) , με εξαίρεση τις ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Αλλαγές και στα πρωτόκολλα των σχολείων
Με αλλαγές θα γίνει και η επιστροφή στα σχολεία την Τρίτη, μετά τις διακοπές του Πάσχα, όπως ανακοίνωσε και το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, από εδώ και στο εξής οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται σε δύο τεστ την εβδομάδα.

Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα διενεργούν προληπτικά ένα ράπιντ τεστ την εβδομάδα, με τη δική τους δαπάνη, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη. (Ειδικά, για την προσέλευση της ερχόμενης εβδομάδας, το πρώτο τεστ που διενεργείται έως και 48 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022)

Ωστόσο, διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χωρών, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού, τα ξεχωριστά διαλείμματα κ.λπ.

Πηγή: Dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…